ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΣΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ THN ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ 200.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ  .WWW.NEATOYMPAS .GR THL 2310905164 .                                      
                                             ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
     Εμείς οι κάτοικοι της Τούμπας, που αριθμούμε περίπου 250.000, αλλά και όλοι όσοι εξυπηρετούνται ως ασθενείς από το Μαγνητικό Τομογράφο και τον Αξονικό Τομογράφο, που βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Τούμπας αλλά ανήκουν στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, καταγγέλλουμε το κλείσιμο των δύο τμημάτων από τις 17 Μαρτίου 2020.
     Τα δύο τμήματα λειτουργούν και προσφέρουν τις ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες τους εδώ και 20 χρόνια σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, κυρίως της Τούμπας, όπως και ευρύτερα της Θεσσαλονίκης. Για 12 χρόνια κάλυπταν υγειονομικά και τους ασθενείς του Νοσοκομείου «Παναγία» και για περίπου 4 χρόνια και τους ασθενείς του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος». Αποτελούνται από εξαιρετικά ικανό και έμπειρο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες δωρεάν ως δημόσιο, γεγονός φοβερά σημαντικό στην εποχή μας.  

     Θέλουν να τα κλείσουν από το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, με την ένοχη ανοχή μέχρι στιγμής του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Τον Ιανουάριο του 2018 μείωσαν μερικές εξετάσεις στο μαγνητικό τομογράφο με ανεκδιήγητες δικαιολογίες, ότι η διαγνωστική εικόνα του δεν ήταν καλή! Ο διευθυντής του ακτινολογικού του Νοσοκομείου μαθαίνουμε ότι ποτέ δεν έρχονταν στο κτίριο της Τούμπας για να έχει άποψη και το κυριότερο την ποιότητα της εικόνας του μαγνητικού τομογράφου την ορίζει με γραπτές τριμηνιαίες εκθέσεις μετά από εξέταση του μηχανήματος ο Ακτινοφυσικός του Νοσοκομείου, ο οποίος επιβεβαιώνει όλα τα χρόνια έως και σήμερα ότι η ποιότητα εικόνας του είναι πάντοτε εντός των φυσιολογικών ορίων. Άλλωστε για αυτό το λόγο και ο μόνιμος ιατρός του μαγνητικού τομογράφου κάνει εύκολα και με ακρίβεια, όπως οι συνάδελφοί του μας λένε, τη διάγνωση. Η επιστημονική ακρίβεια του μηχανήματος ισχύει, όπως επιβεβαιώνουν οι τεχνικοί του μηχανήματος, για τουλάχιστον άλλα 6-7 χρόνια.
     Από τον Ιανουάριο του 2019, δηλαδή από τότε που βγήκε στη σύνταξη ο μόνιμος αναισθησιολόγος των δύο τμημάτων της Τούμπας που βρισκότανε καθημερινά στα τμήματα και όλα εξαρτώνται πλέον από το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, έρχονταν δύο φορές την εβδομάδα οι αναισθησιολόγοι στην αρχή και κατέληξε να έρχονται μία φορά στη μία ή δύο εβδομάδες, ακόμη και τώρα που έχουν τον ίδιο αριθμό ιατρών όπως και τότε που έρχονταν δύο φορές την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα οι ασθενείς μπορεί να έκαναν τη μισή εξέταση χωρίς σκιαγραφικό τη μία ημέρα και μετά από μία ή δύο εβδομάδες την υπόλοιπη! Αυτό ισχύει και για τα δύο τμήματα, μαγνητικού και αξονικού.    
     Το κυριότερο είναι ότι προκλητικά αφήνουν από το Νοσοκομείο το μαγνητικό τομογράφο να υποστεί εξαιρετικά μεγάλη βλάβη, ενώ πρόκειται για υπερπολύτιμη και πανάκριβη δημόσια περιουσία, που ασχολείται με το υπέρτατο αγαθό της υγείας! Αποφασίζουν και διατάσσουν ότι δε θέλουν να κάνουν μετάγγιση Ήλιου, υγρού που χωρίς αυτό δε λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος! Έτσι στις 17 Μαρτίου έκλεισε την ίδια ημέρα και για το ότι δεν υπήρχε Ήλιο στο μηχάνημα του μαγνητικού τομογράφου. Ήδη βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, αλλά αν δε βάλουν Ήλιο, που μειώνεται το ποσοστό του συνέχεια άσχετα με το ότι έκλεισε, έτσι γίνεται σε όλα τα μηχανήματα, θα καταστρέψουν το μαγνητικό τομογράφο και είναι σίγουρο ότι δε θα ξαναασχοληθούν μαζί του, αλλά και με τους χιλιάδες ταλαιπωρημένους ασθενείς του! Υπόψη ότι μία μικρή βλάβη διαρροής Ηλίου έχει διορθωθεί προ πολλού, επομένως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία εκ μέρους των ιθυνόντων.
     Καταγγέλλουμε την αδιάφορη, προκλητική, αντιεπιστημονική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των υπεύθυνων για όλα αυτά, που προκαλούν, πόνο, θλίψη, οργή και επαναστατικές διαθέσεις στους χιλιάδες ασθενείς που εξυπηρετούνται από το μαγνητικό και αξονικό τομογράφο της Τούμπας και υφίστανται την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, την αναξιοπρεπή συμπεριφορά εναντίον τους και την εμπορευματοποίηση του απόλυτου αγαθού της υγείας, δηλαδή το να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά ενώ δεν υπάρχουν για να εξετασθούμε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ή να αναμένουμε τρείς μήνες για τις ίδιες εξετάσεις σε άλλα Νοσοκομεία, που δεν μπορούμε λόγω κατάστασης υγείας να μετακινούμαστε και που θα κάναμε σχεδόν άμεσα στην Τούμπα. Το κλείσιμο δομών δωρεάν υγειονομικής κάλυψης και  υψηλού επιπέδου, μέσω μαγνητικού-αξονικού, ιατρικής γνωμάτευσης δε γίνεται πουθενά, ούτε με το κορωνοϊό ούτε μετά, γιατί ασθένειες μεσαίας ή μεγάλης βαρύτητας, π.χ. καρκίνος, προεγχειρητικές διαγνώσεις κλπ, υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Επιτέλους δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα, δώστε λύση τώρα!
Ζητούμε:
  1. Μετάγγιση Ηλίου στο Μαγνητικό Τομογράφο σήμερα, για να μη προκληθεί μεγάλου εύρους βλάβη στο μηχάνημα.
  2. Επαναφορά των τμημάτων Μαγνητικής Τομογραφίας και Αξονικής Τομογραφίας στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Τούμπας, με όλες τις εξετάσεις, με πλήρες προσωπικό, ακτινολόγοι, αναισθησιολόγος, νοσηλευτές, χειριστές, παραϊατρικό προσωπικό.
  3. Αν είναι τόσο μεγάλο «βάρος» για το Νοσοκομείο τα δύο αυτά τμήματα, μέσω του νόμου 4486/17, να γίνουν τώρα οι απαραίτητες ενέργειες για να ανήκουν απευθείας στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια και όχι στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, όπως ορίζει ο νόμος.

7 Απριλίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥΜΠΑΣ «ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΕΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ «ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΣ»
     
     

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.