Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες δημόσιας υγείας που επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα, ο Δήμος Ιλίου προσπαθεί να συνδράμει τις 1391 οικογένειες δικαιούχους του ΤΕΒΑ, διανέμοντας  κατ’ οίκον τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής. 
Οι διανομές σχεδιάζονται με κύρια προτεραιότητα την τήρηση των απαραίτητων κανόνων υγιεινής και προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των ωφελούμενων, οι οποίες είναι μεγαλύτερες αυτήν την περίοδο.
Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να διανεμηθούν διπλές από τις συνήθεις ποσότητες ξηρών τροφίμων (ελαιόλαδο, αλεύρι, φασόλια, φακές, ζυμαρικά, ρύζι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, τομάτες σε κονσέρβα), καθώς και 6 είδη βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, σαμπουάν, πράσινο σαπούνι, σκόνη πλυντηρίου, υγρό καθαριστικό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων).
Οι διανομές θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Τρίτη 7 Απριλίου ενώ οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα με γραπτό μήνυμα από τον Δήμο. Η πιστοποίηση θα γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, μέριμνα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ευαισθησία για την υποστήριξη των, οικονομικά και κοινωνικά, αδύναμων πολιτών, προχωρούμε στην κατ’ οίκον διανομή των προϊόντων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ. Έννοιες όπως αλληλεγγύη, συμπαράσταση και κοινωνική συνοχή είναι, σήμερα, περισσότερο αναγκαίες από ποτέ και αφορούν κάθε πολίτη που ανήκει σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Για αυτό, μένουμε σπίτι. Εξυπηρετούμαστε από τον Δήμο».



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.