Γερμανία: Ανεβαίνουν τα ποσοστά της Μέρκελ εν μέσω κορωνοϊού ...
Τα τελευταία δεδομένα για την πορεία του κορωνοίού στην Γερμανία, δείχνουν σημάδια «ελπίδας» δήλωσε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ.


Η καγκελάριος της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσει κανείς για χαλάρωση των μέτρων ενάντια στη νόσο.

«Είναι αλήθεια πως οι πρόσφατοι αριθμοί του Ινστιτούτου Κος, όσο αυξημένοι κι αν είναι, φέρνουν με μεγάλη σύνεση, σημάδια ελπίδας» είπε η Ανγκελα Μέρκελ στο εβδομαδιαίο της διάγγελμα στον γερμανικό λαό. Ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε πως είναι πολύ νωρίς για να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και να επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς.

«Είμαι καλά, αλλά 14 ημέρες στο σπίτι, 14 ημέρες με μοναδική επαφή με τον έξω κόσμο μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου… δεν ήταν εύκολο», δήλωσε επίσης η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας που αρχίζει για τη Γερμανία τη Δευτέρα και καλεί τους πολίτες να τηρήσουν και κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.


Άνγκελα Μέρκελ: Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό
«Αυτό το Πάσχα θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Ξέρω ότι για εκατομμύρια Χριστιανούς το Πάσχα είναι μια περίοδος κατά την οποία πηγαίνουν στην εκκλησία, άλλοι πηγαίνουν περιπάτους, διακοπές. Σας ζητώ να μην πάτε πουθενά - ούτε σε ένα κοντινό χωριό», τονίζει η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και επαναλαμβάνει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει πότε θα ανακληθούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. «Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο», λέει χαρακτηριστικά.

Επέστρεψε από την καραντίνα η Άνγκελα Μέρκελ
Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επέστρεψε σήμερα στην Καγκελαρία έπειτα από δύο εβδομάδες προληπτικής καραντίνας στο σπίτι, επειδή είχε συναντήσει τον γιατρό της, ο οποίος κατόπιν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων.

«Σας παρακαλώ να το πάρετε σοβαρά. Ακόμη και κοντινά ταξίδια, εντός Γερμανίας, σε μια λίμνη ή στα βουνά, φέτος δεν μπορούν να γίνουν. Ακόμη και ένας πασχαλινός περίπατος πρέπει να γίνει τηρώντας τους κανόνες που ισχύουν για όλους. Μόνο με τα μέλη της οικογένειας που ζουν κάτω από την ίδια στέγη ή με ένα ακόμη άτομο», σημειώνει η Καγκελάριος.

1.230 νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γερμανία
Η Γερμανία μετρά 89.838 κρούσματα του κορωνοϊού, ωστόσο δείχνει να σημειώνει σχετικά λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται σε 1.230.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό στην Ευρώπη και τα τρία τέταρτα από αυτούς τους θανάτους καταγράφηκαν στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.