ΦΙΦΑ: Πληροφορίες για επ' αόριστον επέκταση της χρονιάς - Τι θα ...

Στην προ ημερών ανακοίνωση που είχε εκδώσει η διεθνής Ομοσποδνία, είχε ξεκαθαρίσει ότι η μεταγραφική περίοδος «θα είναι ευέλικτη και θα επιτρέψει τη μετακίνηση των μεταγραφικών περιόδων, ώστε να συμπέσουν μεταξύ του τέλους της παλιάς περιόδου και της έναρξης της νέας σεζόν».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο επικεφαλής κανονισμών ποδοσφαίρου θέτει στο τραπέζι μια νέα σκέψη της FIFA, που αφορά δημιουργία τρίτης μεταγραφικής περιόδου. Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ARD, και την εκπομπή «Sportschau», ο Αυστραλός παράγοντας Τζέιμς Κίτσινγκ ισχυρίστηκε:
Το πλάνο της FIFA για τις μεταγραφικές περιόδους

«Αυτό που θα μπορούσαμε να δούμε εξαιτίας αυτής της κρίσης, είναι ένα νέο παράθυρο μεταγραφικής περιόδου. Μια τρίτη μεταγραφική περίοδος». Ως γνωστόν, κατά της διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, υπάρχει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού (12 εβδομάδες) και αυτή του χειμώνα (4 εβδομάδες).

Από τη στιγμή που η σεζόν κυλά προς τα πίσω λόγω κορωνοίού, η FIFA επιδιώκει να βρει λύσεις. «Μπορούμε να χειριστούμε έτσι την κατάσταση, ώστε η ετήσια μεταγραφική περίοδος να μην ξεπεράσει τις 16 εβδομάδες συνολικά» πρόσθεσε ο Τζέιμς Κίτσινγκ.

Το πλάνο είναι αυτή η τρίτη μεταγραφική περίοδος να διαρκέσει δύο εβδομάδες και ως εκ τούτου αυτή του καλοκαιριού να μειωθεί. Αυτή, επαναλαμβάνουμε, είναι μια σκέψη που έχει η FIFA, που έχει πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες, όχι απόφαση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.