Δεν θα υλοποιηθεί το σχέδιο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στα σπίτια του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, από τον δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα, αφού κατά την σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως αυτό δεν θα επιτραπεί . 

Το σχέδιο όπως εξήγησε ο ίδιος ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ξεκίνησε όταν έφτασε σ' αυτόν ως αίτημα και προτροπή από πολλούς συνδημότες του. Ο Δήμαρχος παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο και μάλιστα όπως είπε έγινε και δοκιμή για να φτάσει το Άγιο Φως στα περισσότερα σπίτια του Δήμου του χωρίς να υπάρξει καμία επαφή. Θα άναβαν ένα φαναράκι στην εξώπορτα των πολυκατοικιών. 

Άλλωστε όπως τόνισε ο δήμαρχος, δεν μπορεί η πολιτεία να τον εμπιστεύεται προκειμένου να υλοποιεί το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" όπου υπάλληλοι του δήμου έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες δημότες ευπαθών ομάδων με απόλυτη ασφάλεια, και να απαγορεύει την μεταφορά του Αγίου Φωτός εφαρμόζοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.



Κύμα αιτημάτων 
Η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε κύμα αιτημάτων σε όλη την Ελλάδα, με πολίτες να ζητούν από τους δημάρχους τους να μιμηθούν το παράδειγμα του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης. Το θέμα πήρε αρκετή δημοσιότητα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να επικροτούν και άλλους να προσπαθούν να το υποβαθμίσουν κάνοντας λόγω για.. "ντελίβερυ". 

Κάτω από το φόβο να "ξεφύγει" η κατάσταση ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως αν και συναισθάνεται πλήρως την ευαισθησία του Δημάρχου για προσφορά, το σχέδιό του δεν μπορεί να επιτραπεί.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος μιλώντας μετά τις δηλώσεις Χαρδαλιά είπε πως σέβεται και αποδέχεται τις αποφάσεις της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" όσοι συμμετέχουν έρχονται σε επαφή και μάλιστα άμεση με τους συνδημότες του.

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι πως το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδική πτήση στην Ελλάδα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ενώ το πώς θα φτάσει στις μητροπόλεις ανά την Ελλάδα θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.