Καλύτερα πεζοδρόμια - Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε έργο 24 εκ. ευρώ ...
Εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίων και στις επτά δημοτικές κοινότητές του θα επισκευάσει, αντικαταστήσει κ.λπ. ο Δήμος Αθηναίων τα επόμενα τρία χρόνια. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένος κατά 166% σε σχέση με όσα διέθετε σε αυτόν τον τομέα τα προηγούμενα χρόνια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η Οικονομική Επιτροπή, στη σημερινή συνεδρίασή της, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Η δημοπράτηση θα γίνει στα μέσα Ιουλίου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σχεδόν 200.000 τ.μ. πεζοδρομίων μέσα στην επόμενη τριετία θα στρωθούν με σύγχρονα υλικά δαπεδόστρωσης με ψυχρές ιδιότητες (cool materials), συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση του φαινομένου των θερμικών νησίδων. Επίσης, σχεδόν στο σύνολο των πεζοδρομίων που βρίσκονται σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης για τη βελτίωση της βατότητας, με διαμόρφωση ραμπών ΑΜεΑ και αφαίρεση εμποδίων, έναν τομέα στον οποίο η Αθήνα υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει ότι «ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην επόμενη φάση για να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Τον περίπατο στα πεζοδρόμια όλης της πόλης. Κλείνουμε έναν μεγάλο λογαριασμό δεκαετιών». Επίσης, κάνει λόγο για «μία τεράστια διαχρονική πληγή σε όλη την πρωτεύουσα» και υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα «στοίχημα που θα το κερδίσουμε γιατί δεν πρέπει κανένας να ξανακοιτάξει κάτω όταν περπατάει με τον φόβο να μη σκοντάψει. Γιατί οι άνθρωποι με προβλήματα κινητικότητας έχουν το ίδιο δικαίωμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση και μετακίνηση».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.