Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από δικαστήριο της Τζόρτζια σήμερα για να στηλιτεύσουν τη δολοφονία ενός άοπλου μαύρου άνδρα, τον Φεβρουάριο, και την καθυστέρηση στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος δύο λευκών ανδρών, έπειτα από 74 ημέρες, με τον φόνο να καταγράφεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια (GBI) συνέλαβε τον πρώην αστυνομικό Γκρέγκορι ΜακΜάικλ, ηλικίας 64 ετών και τον γιο του Τράβις, 34 ετών, χθες, και τους άσκησε διώξη για επίθεση και ανθρωποκτονία για τη δολοφονία την 23η Φεβρουαρίου του Αμάντ Άρμπερι, ηλικίας 25 ετών, στην πόλη Μπράνσγουικ.
Το βίντεο, που προβλήθηκε ευρέως τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσε την αγανάκτηση ακτιβιστών, πολιτικών και διασημοτήτων που θεώρησαν την υπόθεση αυτή ως το τελευταίο παράδειγμα λευκοί να δολοφονούν έναν μαύρο και να μένουν ατιμώρητοι.
«Εάν είχαμε εμπλακεί όταν μιλάγαμε ακόμη για έναν ενεργό τόπο εγκλήματος, τότε θα ήταν η τέλεια κατάσταση» είπε ο διευθυντής του GBI Βικ Ρέινολντς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα. «Μερικές φορές δεν είναι τέλειος ο κόσμος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία του μπορούσε να ξεκινήσει έρευνα εφόσον της ζητείτο από τον εισαγγελέα της κομητείας Γκλιν.
«Θέλω απλά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Αμάντ» είπε η 47χρονη Κουίντινα Τζόνσον, μία εκ των 350 διαδηλωτών που κατέκλυσαν τον χώρο μπροστά από το δικαστήριο της κομητείας Γκλιν, στο Μπράνσγουικ, σήμερα.
«Αυτό είναι ένα μόνο βήμα που όλοι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα αποδοθεί σωστά δικαιοσύνη».
Στο βίντεο διακρίνεται ο Άρμπερι να κάνει τζόκινγκ σε έναν δρόμο και να παρακάμπτει το λευκό φορτηγάκι των ΜακΜάικλ, που τον έχουν σταματήσει στη δεξιά λωρίδα με την πόρτα του οδηγού ανοικτή.
Καθώς ο Άρμπερι περνάει μπροστά από το φορτηγάκι, ακούγεται ένας πυροβολισμός. Κατόπιν, διακρίνεται το θύμα να παλεύει με έναν άνδρα που κρατάει μία καραμπίνα, ενώ ένας δεύτερος άνδρας στέκεται όρθιος στην καρότσα του οχήματος κρατώντας ένα περίστροφο. Ακούγονται άλλοι δύο πυροβολισμοί προτού ο Άρμπερι πέσει στην άσφαλτο.
Σύμφωνα με το GBI ο Τράβις ΜακΜάικλ έριξε τη χαριστική βολή.
Ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ ήταν αστυνομικός στην κομητεία Γκλιν και ερευνητής στο γραφείο του εισαγγελέα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.