Την έκδοση οδηγιών εκ μέρους του υπουργείου Υγείας για το μπάνιο και γενικότερα την αναψυχή στις παραλίες προανήγγειλε μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κατά τη ενημέρωση που έγινε την Κυριακή το απόγευμα για τον κορωνοϊό.


Μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του ιού στη χώρα, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, λοιμωξιολόγος, υποπτέραρχος, διευθυντής του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας (που αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα), αποκάλυψε ότι «όσον αφορά τις παραλίες, αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Επιτροπή των επιστημόνων, σήμερα (σ.σ.: την Κυριακή) κιόλας, συζήτησε για τις οδηγίες που θα εκδοθούν σχετικά με το μπάνιο και την αναψυχή στον χώρο αυτό».

«Αυτό που μπορούμε να πούμε και πρέπει να το αντιληφθεί όλος ο κόσμος είναι ότι όσο περισσότερος κόσμος μαζεύεται σε μια παραλία, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγεωργίου. Και κατέληξε: «Θα έλεγα, ει δυνατόν όλοι μας, να προσπαθήσουμε να μη συγχρωτιζόμαστε και να κρατάμε τις αποστάσεις που έχουμε πει μέχρι τώρα, τα δύο μέτρα δηλαδή, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους».
Ξεχύθηκαν στις παραλίες οι Αθηναίοι
Η προαναγγελία έκδοσης οδηγιών για το μπάνιο ήρθε λίγες ώρες αφότου πολλοί Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις παραλίες της Αττικής, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό.
Τόσο σε Φλοίσβο, Αλιμο, όσο και στη Λούτσα υπήρχε αρκετός κόσμος στις παραλίες. Εκτός από τους λουόμενους, στις παραλίες υπήρχαν και αρκετοί πολίτες που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να κάνουν την κυριακάτικη βόλτα τους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.