Περού: Ιερέας γεμίζει εκκλησία με πορτρέτα θυμάτων της πανδημίας ...
Ο Αρχιεπίσκοπος της καθολικής εκκλησίας στη Λίμα του Περού γέμισε τα στασίδια του καθεδρικού ναού με τις εικόνες των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού.


Ο ιερέας, Κάρλος Καστίγιο φρόντισε να αναρτήσει περισσότερα από 5.000 πορτρέτα θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ασκώντας δριμεία κριτική από άμβωνος στο σύστημα υγείας που όπως είπε «βασίζεται στον εγωισμό και τις επιχειρήσεις και όχι στην ελεημοσύνη και την αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους».


Το Περού αντιμέτωπο με μια μεγάλη οικονομική και υγειονομική κρίση
Το Περού βρίσκεται αντιμέτωπο με μια οικονομική κατάρρευση, καθώς η οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση 12% φέτος, με τον Καστίγιο να καλεί τους πιστούς να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους φτωχότερους.

«Ακόμη πιο δύσκολοι καιροί έρχονται. Θα ήταν άθλιο αν σε τέτοιους καιρούς έχουμε χιλιάδες φωτογραφίες όπως αυτές – αλλά αυτή τη φορά νεκρούς από την πείνα» είπε ο καθολικός ιερέας. Ο κορωνοϊός έχει στερήσει τη ζωή σε τουλάχιστον 6.400 ανθρώπους στο Περού, ενώ στη χώρα καταγράφονται περισσότερα από 225.000 κρούσματα του νέου ιού.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.