Θεοδωρικάκος για αδήλωτα τετραγωνικά : Πιθανή η παράταση ανάλογα με τις δηλώσεις | tanea.gr
«Η κυβέρνηση έχει τον ηγέτη που πρέπει. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει σχέδιο συνεκτικό για το κράτος και την οικονομία και θα το εφαρμόσει. Και είμαστε εδώ και για τα δύσκολα, όχι μόνο για τα εύκολα, για να τα αντιμετωπίσουμε και να τα φέρουμε εις πέρας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1», αναφερόμενος στις δυσκολίες που έχουν προκύψει στην οικονομία, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ερώτηση αν οι δυσκολίες αυτές θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι για το θέμα έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός και δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. «Η Ελλάδα έχει ένα οργανωμένο και συνεκτικό σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους και της οικονομίας και αυτό θα εφαρμόσουμε για να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη για να κάνει πράξη την ανάπτυξη της χώρας. Αυτό είναι το ζητούμενο και πάλι, σε συνθήκες ασφαλώς πιο δύσκολες, λόγω του κορωνοϊού, αλλά χάρις στην ύπαρξη αυτού του πρωθυπουργού και αυτής της κυβέρνησης έχουμε μια πολύ σημαντική επιτυχία. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που οι σύμμαχοί μας στην Ευρώπη έχουν προβλέψει να πέσουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Όπως είπε στην επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να συμβάλλει το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο χαρακτήρισε καινοτόμο και δυναμικό και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η παρουσίασή του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το πρόγραμμα είναι ύψους 2,5 δισ., αφορά όλους τους δήμους, υπολογίζεται ότι θα χρηματοδοτηθούν 5.000 έργα και θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος ο στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι «έργα πνοής παντού», τονίζοντας ότι το Πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης «θα συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε θετικό το αποτύπωμα της πλήρους επαναλειτουργίας του δημοσίου και τόνισε ότι και στην περίοδο της καραντίνας και σήμερα στόχος του υπουργείου ήταν η διατήρηση της υγείας και της κοινωνικής συνοχής των εργαζομένων, ιδιαίτερα των οικογενειών, ενώ σήμερα το μήνυμα είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης και καθολική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση του δημοσίου ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα των πολιτών να λαμβάνουν με ένα «κλικ» πιστοποιητικά από δήμους και ληξιαρχεία και τόνισε ότι στόχος είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να απαλλαγούν από ένα μεγάλο βάρος που σήμαινε απώλειες και σε χρόνο και σε χρήμα. 

Στο ερώτημα αν η ψηφιοποίηση του δημοσίου σημαίνει και περιορισμό των θέσεων στο δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα μπορούν εφ’ όσον οι θέσεις που κάλυπταν έως τώρα δεν είναι αναγκαίες στο μέλλον να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας. Είναι εργαζόμενοι του ελληνικού κράτους. Πιστεύω ότι ο συνολικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων, εδώ που είμαστε, ύστερα από τη δεκαετία της κρίσης, είναι ένας φυσιολογικός αριθμός». Και προσέθεσε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται ένα σύστημα καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού με επιστημονικά δεδομένα ταιριάζοντας τον κάθε υπάλληλο στα προσόντα που έχει και στη θέση που του αναλογεί. Γι’ αυτό όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι, για τη βελτίωση, την αλλαγή και την αξιολόγησή τους».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.