Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης μαζί με μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ. Μια μη κυβερνητική οργάνωση- σωματείο που ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό τη στήριξη της οικογένειας μέσω της παροχής ολοκληρωμένων κοινωνικών υπηρεσιών, τη στήριξη ατόμων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, την ανάπτυξη υποβαθμισμένων περιοχών, την επιστημονική έρευνα και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Στο πλαίσιο μιας πληθώρας δράσεων, το ΚΜΟΠ δημιούργησε το 2016 την πλατφόρμα Live Without Bullying https://www.livewithoutbullying.com/, την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα συμβουλευτικής κατά του εκφοβισμού στην Ελλάδα, όπου ειδικοί βοηθούν τα θύματα του bullying, συμβουλεύοντάς τα ανώνυμα και δωρεάν. 
Ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ συνομίλησαν με την Γενική Διευθύντρια του σωματείου κυρία Αντωνία Τορρένς τόσο για την εξάπλωση της ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο της καραντίνας, όσο κυρίως για το σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό, ζητήματα που έχουν λάβει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, αλλά και τις επιμορφώσεις που γίνονται σε καθηγητές, γονείς και παιδιά για την αντιμετώπισή τους. 
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτα τραύματα στη ζωή ενός παιδιού. Η ΟΝΝΕΔ θα απευθύνει κάλεσμα στα μέλη της που είναι ειδικοί ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη διάθεση του φορέα για την ψυχολογική στήριξη παιδιών μέσω του Live Without Bullying. Το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει ιδιαίτερη βάση με το νέο νομοσχέδιο στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος με την εισαγωγή του συμβούλου για θέματα bullying και πρωτοβουλίες όπως αυτή του ΚΜΟΠ μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων που δεν έχουν καμία θέση στο χώρο του σχολείου».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.