Η εικόνα της κας Ανδρούτσου να χορεύει προκλητικά σε συναυλία του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Π.Α.Π.), συνοδεία της καθ’ ύλην αρμόδιας επί των πολιτιστικών εκδηλώσεων κας Αλεξίου, προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, αγνοώντας τις προβλέψεις της πολιτείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, προσβάλλει κάθε δημότη της πόλης μας.

Αποτελεί μια πλήρως ανεύθυνη επιλογή σε μια περίοδο όπου συνολικά η ελληνική κοινωνία, όπως και οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου, καλείται να προσαρμοστεί σε μια δύσκολη πραγματικότητα. Τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, οφείλει να δίνει δια του παραδείγματός της, το μήνυμα ότι οφείλουμε όλοι να τηρούμε τους κανόνες, ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή όχι, η κα Ανδρούτσου σε μια πρωτοφανή πράξη επιπολαιότητας στέλνει τα εντελώς λάθος μηνύματα.

Το ατυχές συμβάν συνέβη μάλιστα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες των σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε ένα περιβάλλον όπου εκπαιδευτικοί και γονείς βλέπουν με αγωνία τα ελλείμματα στο σχεδιασμό και τις υποδομές για την ασφαλή διαχείριση της διασποράς του κορονοϊού εντός των σχολικών μονάδων.

Τη στιγμή που παιδιά 4 ετών σε νηπιαγωγεία καλούνται να τηρούν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να φορούν μάσκα επί ώρες, που μαθητές όλων των βαθμίδων πρέπει να δεχτούν μια βίαιη προσαρμογή στην κανονικότητα της ηλικίας τους με περιορισμούς στους οποίους ακόμα και ενήλικες δυσκολεύονται να διαχειριστούν, έρχεται η κα Ανδρούτσου με την πρωτοφανή επίδειξη αδιαφορίας προς το κοινό αίσθημα και προκαλεί.

Απαιτούμε την απολογία της και μια δημόσια συγγνώμη άμεσα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.