Από τις 12:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.

Επίσης από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, τα τρόλεϊ έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους.

Συγκεκριμένα, οι γραμμές 2, 3, 4, 5, 11, 15 κινούνται σε προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη ενώ οι γραμμές 18 και 19 δεν διέρχονται από την αφετηρία (Μουσείο) και κινούνται σε προσωρινή διαδρομή Μαυροματαίων – Κοδριγκτώνος – Πατησίων – Αλεξάνδρας.

Δρακόντεια μέτρα 

Επί ποδός βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί για την επέτειο του Πολυτεχνείο

Στο δρόμο θα βρίσκονται προληπτικά και οι «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνουν το ελικόπτερο και τα drones της Αστυνομίας. 

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, Νίκος Ρήγας, σημείωσε ότι: «Εμείς σαν αστυνομικοί θα βρισκόμαστε κανονικά στους δρόμους με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, αλλά και σε όποια επικαιροποίηση προκύψει. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία είναι σημαντικό να υπάρχει σύμπνοια για το καλό της δημόσιας υγείας». 

Τέλος, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε διαταγή για τη μετακίνηση στην Αθήνα διμοιριών από την Εύβοια, την Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα. Πρόκειται για διμοιρίες υποστήριξης, που θα συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό για τα μέτρα ασφαλείας του Πολυτεχνείου.