Επιστολή της πανελλήνιας ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων προς τον Πρωθυπουργό της χώρας  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  σχετικά με “Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα”

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η χώρα μας βρίσκεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και όλοι μας, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε στηρίζουμε τους συμπολίτες, στηρίζουμε τους ασθενείς, στηρίζουμε το ΕΣΥ.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την καθολική αναγνώριση των υπηρεσιών μας, τόσο από την ελληνική κοινωνία όσο και από την κυβέρνηση.

Οι υγειονομικοί είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του Covid-19 και πιστεύουμε ότι τώρα, που κοινωνία και πολιτεία αναγνωρίζει την συμβολή – ίσως για πρώτη φορά – του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων, που είναι η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Με το Ν.2773/2.12.2011 έχουν καθοριστεί οι ειδικότητες που ανήκουν στις Βαριές και Ανθυγιεινές Εργασίες, οι οποίες δεν έχουν εφαρμοστεί στο ΕΣΥ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σήμερα, μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, που οι υγειονομικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επιβάλλεται αυτό που έχουν αρνηθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τώρα να γίνει πράξη, γιατί είναι δίκαιο, ηθικό και είναι αδύνατον οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας να προσφέρουν ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες στην ηλικία των 67 ετών.

Η ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας – ΕΚΑΒ και Πρόνοια, με συνταξιοδοτικά οφέλη, θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης και την ένταξή μας στα ΒΑΕ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝΕ.Ε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ


Η επιστολή..Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.