Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων

με αφορμή την έξαρση της πανδημίας covid-19 στη χώρα μας, εκφράζει

την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, για τον αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά, μέσα

σε αντίξοες συνθήκες για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να συνεχισθεί αυτή η προσπάθεια για την οριστική καταπολέμηση της πανδημίας.

Δηλώνουμε την ικανοποίησή μας για την καθολική αναγνώριση των υπηρεσιών μας από την ελληνική κοινωνία καθώς και για τα μέτρα  που πήρε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως:

- Η παράταση όλων των ενεργών συμβάσεων του Επικουρικού προσωπικού μέχρι 31/10/2021, με τον Ν.4737/22-10-2020, άρθρο εικοστό, (Αρ. ΦΕΚ 204).

- Η παράταση των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου του προσωπικού Σίτισης, Φύλαξης και Καθαριότητας μέχρι 31/12/2021, με τον Ν. 4722/15-9-20 (Αρ. ΦΕΚ 177) άρθρο 45.

- Η παράταση για ένα έτος των συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν (4.000) με προγράμματα του ΟΑΕΔ.

- Η παράταση των συμβάσεων εργασίας Έκτακτου προσωπικού στα Προνοιακά Ιδρύματα μέχρι 31/3/2021 με τον Ν. 4722/15-9-2020, άρθρο 34.

- Ενίσχυση των Νοσοκομείων με το 18μηνο πρόγραμμα Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων με ικανό αριθμό νοσηλευτών, Ν. 4690/2020.

- Επίταξη των Ιδιωτικών κλινικών.

- Πρόσληψη περίπου 7000 Επικουρικού προσωπικού όλων των κατηγοριών (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό κλπ) με συμβάσεις δύο ετών.

- Ενίσχυση των Νοσοκομείων με νέες κλίνες ΜΕΘ. από 557 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν το 2019, τώρα λειτουργούν περίπου 1000 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.  

Η παράταξή μας πιστή στις αρχές της, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας με καθολική πρόσβαση των πολιτών, για επαρκή χρηματοδότηση, για ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εκτάκτων, χωρίς κινδυνολογίες, λαϊκισμούς, γραφικότητες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν όσους επιδίδονται καθημερινά, για λίγα λεπτά δημοσιότητας, σε δηλώσεις, που τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προκαλώντας πανικό και ανησυχία στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οι εργαζόμενοι χρειάζονται υπεύθυνες συνδικαλιστικές ηγεσίες. 


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.