Εξαντλήθηκαν οι ελάχιστες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως με κατάλληλο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Τώρα πια λειτουργούν κλίνες ΜΕΘ οι χειρουργικές αίθουσες, θάλαμοι, μονάδες καρδιοχειρουργικές», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας πως αυτό είναι «καλύτερα από ένα θάλαμο νοσηλείας αλλά δεν είναι ΜΕΘ».

«Ένα σύστημα με 35.000 κρεβάτια, δεν θα γονάτιζε σε αυτή τη φάση  στη Θεσσαλονίκη εάν λειτουργούσε ο απαραίτητος αριθμός κλινών ΜΕΘ  και μάλιστα την ώρα που τα γενικά περιστατικά διεκομίσθηκαν σε ιδιωτικές ΜΕΘ και σταμάτησαν τα χειρουργεία που μετά απαιτούν ΜΕΘ», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου στη Θεσσαλονίκη

ΧΘες εφημέρευαν το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και ΑΧΕΠΑ.

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» εισήχθησαν 30 ασθενείς με κοροναϊό και 21 ύποπτα κρούσματα. Επίσης στο ΑΧΕΠΑ εισήχθησαν 70 ασθενείς με κοροναϊό. Στο Γεννηματάς νοσηλεύονται 56 θετικοί ασθενείς και 21 ύποπτα και στο ΑΧΕΠΑ 270 ασθνείς με κοροναϊό.

Πρόβλημα στο «Γεννηματάς»  και σε άλλα νοσοκομεία είναι η διεκπεραίωση των υπόπτων κρουσμάτων λόγω καθυστέρησης έκδοσης των τεστ αφού δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και στέλνουν πανεπιστήμιο και ιδιωτικό τομέα και κάνουν μια ή δυο ημέρες να εκδοθούν.

Στις ΜΕΘ το ΑΧΕΠΑ νοσηλεύει 34 ασθενείς διασωληνωμένους στα 37 κρεβάτια (δόθηκαν 5 κλίνες στην ανάνηψη) και στο Γεννηματάς 12 διασωληνωμένοι δόθηκαν 6 κλίνες στις χειρουργικές αίθουσες και λειτουργούν 16.

Αττική

Στο ΣΩΤΗΡΙΑ νοσηλεύονται 48 ασθενείς στις ΜΕΘ  με 31 κενές κλίνες, στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ 25 ασθενείς στα 28 κρεβάτια, στο ΑΤΤΙΚΟ 14 ασθενείς στα 23 κρεβάτια.

Από χθες δύο πέθαναν και ένας ασθενής εξήλθε.

«Μεταξύ των δύο νεκρών ένας 42 χρόνος γιατρός πνευμονολόγος. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι υπόλοιπες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική γεμάτες», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.