Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία συμβολίζει τους αγώνες που έχουν δοθεί και συνεχίζουν να δίνονται καθημερινά, για να μπορέσουν τα άτομα ΑμεΑ να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες πρόσβασης με όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Παρά τα βήματα προόδου και την αισθητή βελτίωση των συνθηκών, απέχουμε ακόμη από τον επιθυμητό στόχο, που είναι η παροχή των ίδιων ακριβώς ευκαιριών στα άτομα ΑμεΑ και εν τέλει η ισότιμη αντιμετώπισή τους.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε την ευθύνη να εντατικοποιήσουμε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση, διευκολύνοντας με όποιο τρόπο μπορούμε την καθημερινότητά τους και, κυρίως, κάνοντας πιο προσβάσιμο το Δήμο μας.

Γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και απαιτείται καθημερινός αγώνας για την εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων για τα ΑμεΑ.

Ωστόσο Όλοι Μαζί, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολίτες, οφείλουμε να αποδεικνύουμε με την έμπρακτη στάση μας το σεβασμό και τη στήριξή μας προς τα άτομα με αναπηρία, για να έχουν κάποτε πραγματικά ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, την απασχόληση, αλλά και την καθημερινότητα τους».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.