Σύμφωνα με το RDIF, το εμβόλιο ενέκρινε ο Εθνικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων, Τροφίμων και Ιατρικών Τεχνολογιών της Αργεντινής (ANMAT).


Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η Αργεντινή είναι η πρώτη μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής που ενέκρινε επίσημα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, χωρίς την πραγματοποίηση πρόσθετων κλινικών δοκιμών στην επικράτειά της, αλλά με βάση τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης που έγιναν στη Ρωσία.

Νωρίτερα, στην απόφαση της κυβέρνησης της Αργεντινής είχε αναφερθεί το τηλεοπτικό δίκτυο Todo Noticias. Την Τρίτη, ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aerolineas Argentinas αναχώρησε από την Αργεντινή με προορισμό τη Μόσχα για να παραλάβει την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V. Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Nacion», το ρωσικό εμβόλιο θα φθάσει στο Μπουένος Άιρες αύριο, 24 Δεκεμβρίου.

Το RDIF και η κυβέρνηση της Αργεντινής έχουν υπογράψει συμφωνία για την προμήθεια 10.000.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, έχει δηλώσει ότι θα είναι ο πρώτος που θα εμβολιασθεί στη χώρα με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς δεν αμφισβητεί την ποιότητά του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.