Θετικός σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού βρέθηκε μαθητής τους τμήματος Α1 του Β’ Δημοτικού Σχολείου Βούλας μετά από μοριακή εξέταση. Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε άμεσα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, τη Δημοτική Αρχή καθώς και τον ΕΟΔΥ προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του τμήματος του σχολείου κατ’ αρχάς για την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται απόφαση της Διεύθυνσης Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης για αναστολή 14 ημερών όπως άλλωστε προβλέπεται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Οι μαθητές του τμήματος θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους με τηλε-εκπαίδευση για όλο το διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το τμήμα.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή άμεσα ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Οι χώροι του σχολείου απολυμαίνονται εντός του Σαββατοκύριακου πριν την έναρξη των μαθημάτων ενώ παράλληλα θα διενεργηθούν μοριακοί έλεγχοι σε όσους εκπαιδευτικούς και μέλη του προσωπικού του σχολείου κριθεί απαραίτητο.

Σημειώνουμε πως συνολικά τα τμήματα που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω βεβαιωμένου κρούσματος στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι 4, 2 στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Βάρης, 1 στο Δημοτικό Σχολείο Βάρκιζας και 1 στο Α’ Δημοτικό Βούλας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.