Παραμένει η ένταση στο σύστημα υγείας της χώρας και ιδίως στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται, αλλά κυρίως αυξάνονται οι νοσηλείες ασθενών σε ΜΕΘ της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκαν 1.400 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ 27 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν σε 320 στις ΜΕΘ Covid όλης της χώρας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού, 667 εντοπίζονται στην Αττική, με το κέντρο της Αθήνας αλλά και τον Πειραιά να «βράζουν» τις τελευταίες ημέρες. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, 176 κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, 114 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και 143 στην περιφέρεια του Πειραιά.

Στο 85% η πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, με δηλώσεις το πρωί στο ΘΕΜΑ 104,6 εξέφρασε την ελπίδα να μειωθεί γρήγορα το ιικό φορτίο στην Αττική, ώστε να μην προκύψουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Όπως είπε, είναι ιδιαίτερα υψηλό τις τελευταίες 20-25 ημέρες.


Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής αυξήθηκε ποσοστιαία ως εξής: από 58% στις 22/1, σε 61% στις 29/1, και εν συνεχεία σε 62% στις 5/2, 83% στις 13/2 και στο 85%, με βάση τα δεδομένα ως το πρωί της Πέμπτης.


Διαρκής η αύξηση των διασωληνωμένων τον Φεβρουάριο

Παρακολουθώντας άλλωστε και τα στοιχεία που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, παρατηρούμε σταθερή αύξηση των διασωληνωμένων (οι κλίνες ΜΕΘ δεν φιλοξενούν μόνο διασωληνωμένους ασθενείς) από τις αρχές Φεβρουαρίου.



Ενδεικτικά, ο αριθμός των βαριά ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στις 4 του μήνα ήταν 249, έφτασε τους 300 το περασμένο Σάββατο 13/2 και, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ανήλθε το τελευταίο 24ωρο σε 320 ασθενείς.


12 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς, πλην της Αττικής

Πέραν της Αττικής, το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά 12 περιοχές όπου η επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού φαίνεται πως εξελίσσεται με αρνητικό πρόσημο.


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε τις Αχαΐα, Αργολίδα, Κορινθία, Ηλεία, Εύβοια, Βοιωτία, Χαλκιδική, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Θάσο, Κάρπαθο.


Στην Αχαΐα μόνο το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 32 στην Εύβοια, 25 στο Ρέθυμνο και 39 στη Χαλκιδική.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-attiki-pandimia-meth-kroysmata-18-02


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.