Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συνόδευσε σήμερα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα νησιά Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα του ανατολικού Αιγαίου, όπου επισκέφθηκαν εμβολιαστικά κέντρα και συναντήθηκαν με τις δημοτικές αρχές. 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση στάθηκε έμπρακτα δίπλα και στον Δήμο Ικαρίας και στον Δήμο Φούρνων Κορσεών, με την οικονομική ενίσχυσή τους: 



- για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών 

- για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές 

- με την επίσπευση χρηματοδότησης μέσω ΚΑΠ των μικρών νησιωτικών δήμων

- με την προώθηση αναπτυξιακών έργων μέσα από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρχει απορροφητικότητα - και όχι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις -  στα αναπτυξιακά προγράμματα για την Αυτοδιοίκηση που αφορούν το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», επισημαίνοντας πως αυτό είναι κοινός στόχος της Κυβέρνησης και των Δήμων. 

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη στρατηγική ενίσχυσης των ΟΤΑ με προσωπικό σε ειδικότητες που χρειάζονται, στοχευμένα, για την κάλυψη αναγκών των Δήμων.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.