Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 υπεγράφη από τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, κ. Διονύση Κυριακόπουλο, Πρωτόκολλο Συνεργασίας, στόχος του οποίου είναι η συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εκπαίδευσης και συμβουλευτικής υποστήριξης του ανθρωπίνου δυναμικού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της αξιοποίησης  στο έπακρο της τεχνογνωσίας που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ  στην εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες,  της βελτίωσης της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και της ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κεντρικοί άξονες της συνεργασίας των φορέων είναι:

  • η ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με συγκεκριμένη μεθοδολογία και ανάλυση,
  • ο σχεδιασμός επιμορφωτικών δράσεων, που θα συνδέονται με τους επιχειρησιακούς στόχους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
  • η συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε τα εξής: «Το Υπουργείο Εσωτερικών με ιδιαίτερη ικανοποίηση συνυπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΔΔΑ και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσει η επιμόρφωση των στελεχών του Υπουργείου Μετανάστευσης, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η τεράστια προσπάθεια που κάνει στην κατεύθυνση της ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών, του περιορισμού των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και να συνδράμουμε και εμείς στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της προσπάθειας του υπουργείου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βοηθήσουμε στην επίτευξη αυτών των θεμελιωδών κυβερνητικών στόχων»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την εξής δήλωση : «Σήμερα, θεμελιώνουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Στη βάση αυτής βρίσκεται η απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων για τους εργαζομένους του Υπουργείου μας, αλλά και η βαθύτερη κατανόηση των προκλήσεων που καλείται ένας δημόσιος υπάλληλος να αντιμετωπίσει στο Μεταναστευτικό.  Οι επιμορφωτικές δράσεις και η ουσιαστική συνδρομή του ΕΚΔΔΑ θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των διοικητικών μας δομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τον πολίτη που είναι και το τελικό ζητούμενο.   Φιλοδοξούμε, σε λίγα χρόνια, να διαμορφώσουμε την επόμενη γενιά υπαλλήλων του Υπουργείου μας. Μια γενιά με οξυμένες ικανότητες και εξειδίκευση στο πεδίο.»

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσης Κυριακόπουλος, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που θεμελιώνει η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας  με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το προσωπικό του οποίου καλείται να χειριστεί σοβαρά θέματα αιχμής, ενώ με την ευκαιρία  της πρώτης επίσκεψης του εποπτεύοντος Υπουργού στο ΕΚΔΔΑ, δήλωσε τα κάτωθι απευθυνόμενος στον Υπουργό κ. Μ. Βορίδη: « Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας να σας ευχηθώ να είστε παραγωγικός όπως μας έχετε μάθει να είστε πάντα, αποδοτικός και αποτελεσματικός. Η ελληνική δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε ένα μεγάλο και κρίσιμο μεταίχμιο, αυτό της ψηφιακής μετάβασης, της ουσιαστικής εξυπηρέτησης του πολίτη. Το στοίχημα είναι διπλό, η εκπαίδευση των υπαλλήλων και των πολιτών στη νέα εποχή. Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης βρίσκεται στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και της ουσιαστικής κατάρτισης των ανώτερων στελεχών μέσω της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Όπως ξέρετε ήδη από πέρσι το Μάρτιο μπήκαμε άμεσα στην τηλεκπαίδευση, οργανώσαμε εν μέσω πανδημίας εισαγωγικό και υπάρχει πλέον το νέο Μητρώο Εκπαιδευτών, θα μου επιτρέψετε να πω, το πιο ανοιχτό και προσβάσιμο μητρώο εκπαίδευσης στη χώρα. Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σας έχουμε κοντά μας»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.