«Γνωρίζω ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, διπλασιασμός του αρχικού μας στόχου, αλλά καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει πλησιάσει, ούτε καν πλησιάσει, αυτό που κάνουμε εμείς», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έθεσε ως στόχο την χορήγηση 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά την διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του στον Λευκό Οίκο.


«Θα έχουμε χορηγήσει 200 εκατομμύρια δόσεις μέχρι την 100ή μου ημέρα» της προεδρίας μου, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου.


«Γνωρίζω ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, διπλασιασμός του αρχικού μας στόχου, αλλά καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει πλησιάσει, ούτε καν πλησιάσει, αυτό που κάνουμε εμείς», πρόσθεσε.


Απαντώντας στις επικρίσεις για τους χειρισμούς του μεταναστευτικού θέματος και για την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μεταναστών στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ότι «αυτό συμβαίνει στις αρχές κάθε χρόνου

».


«Κάθε χρόνο τον χειμώνα, υπάρχει σημαντική αύξηση των αφίξεων στα σύνορα», διότι οι μετανάστες «έχουν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ζέστη στην έρημο», πρόσθεσε.


Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι προσπαθεί να ενισχύσει ένα μεταναστευτικό σύστημα που αποδυναμώθηκε πολύ κατά την διάρκεια της προεδρίας Τραμπ.


Σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι θα μπορεί να προωθήσει την νομοθετική του ατζέντα δεδομένης της αρνητικής στάσης των Ρεπουμπλικανών στο Κονγκρέσο, δήλωσε ότι εννοεί να ασχοληθεί με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και εναπόκειται στους Ρεπουμπλικανούς να αποφασίσουν αν θέλουν «να δουλέψουμε μαζί» ή «να διχάσουν την χώρα».


Αναφερόμενος στο filibuster (την τακτική της κωλυσιεργίας) στην Γερουσία, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι γίνεται όλο και μεγαλύτερη κατάχρησή του τα τελευταία χρόνια.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.