Σε συζήτηση της ΠΕΔ Αττικής συμμετείχε ο  Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τάσος Μαυρίδης την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. Η συζήτηση, που ήταν μια πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΕΔΑ Γιώργου Μαρκόπουλου, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και είχε θέμα τη διαχείριση του Covid 19 στην Αττική και τον εμβολιασμό.

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ενημέρωσαν τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων για τον σχεδιασμό και για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αττική και ζήτησαν τη συμβολή τους στο μεγάλο εθνικό σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού με τη συμμετοχή υγειονομικού προσωπικού για τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί της είμαστε παρόντες στη μάχη από την αρχή της πανδημίας. Και τώρα που το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού ‘Ελευθερία’, προχωράει και η πολιτεία χρειάζεται τις δυνάμεις είμαστε εδώ ως ΠΕΔ και ως Δήμοι για να συμβάλλουμε, όπου χρειαστεί. Για αυτό άλλωστε ήμασταν παρόντες στη συζήτηση εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους της Αττικής.

Στην τοποθέτηση μου ευχαρίστησα το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για την άριστη συνεργασία για τη διενέργεια rapid tests στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο, ενώ δήλωσα ότι θα βοηθήσουμε, όπου μας ζητηθεί. Επίσης ανέφερα ότι σε επόμενη φάση εμβολιασμού, θα μπορούσαμε ως Δήμος να διαθέσουμε την αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης και τα δύο Δημοτικά Πολυιατρεία, προκειμένου να αξιοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα για της ανάγκες της περιοχής μας».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.