Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρη Μάγγελ και την αναπληρώτρια υπεύθυνη Ειρήνη Πράγια επισκέφθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου «Νοσηλεία», όπου συνάντησαν τον Πρόεδρο Δρ. Ιωάννη Π. Κωνσταντινίδη και τη Γενική Διευθύντρια κα Όλγα Παπαδοηλιοπούλου.

Η Νοσηλεία είναι ένας πιστοποιημένος οργανισμός που παρέχει δωρεάν κατ’οίκον υπηρεσίες υγείας σε κόσμο που νοσεί. Η βασική διεπιστημονική της ομάδα αποτελείται από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ συνεργάζεται με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες, καθώς και με εθελοντές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερωθήκαμε για το έργο της Νοσηλείας, το οποίο ξεκινάει από το 2001 με αποστολή την κάλυψη αναγκών για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κατ’ οίκον νοσηλεία και ανακουφιστική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη, καθώς και παράλληλη υποστήριξη των μελών των οικογενειών τους. Έχοντας πλέον 8 εργαζόμενους και πάνω από 200 εθελοντές, διενεργεί πάνω από 8000 επισκέψεις τον χρόνο, με πάνω από 80 ασθενείς τον μήνα. Επιπρόσθετα, η Νοσηλεία με τη στήριξη των εθελοντών της, έχει δημιουργήσει μία «Ψηφιακή κλινική» με περισσότερους από 30 ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων και άλλους επαγγελματίες υγείας. Οι ειδικοί ιατροί, έχοντας ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία του ασθενούς, λειτουργούν συμβουλευτικά όταν απαιτείται.

Κλείνοντας τη συζήτηση, έγινε αναφορά στην ανάγκη αναδιάρθωσης του νομοθετικού πλαισίου για δομές κατ’ οίκον νοσηλείας οι οποίες προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, ιδιαιτέρως οικονομικά μέσω της αποσυμφόρησης των νοσοκομείων, αλλά και για τους ίδιους τους ασθενείς. 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να μπορούμε να γνωρίζουμε από κοντά τη δράση τόσο σημαντικών συλλόγων και φορέων που προστατεύουν την υγεία των συμπολιτών μας ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη υγειονομική συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε. Η ΟΝΝΕΔ στο πλευρό αυτών των αξιέπαινων προσπαθειών και το αποδεικνύει καθημερινά με την παρουσία και τις δράσεις της».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.