Τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) καθώς και διάφορα σημεία του Πεντελικού επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος Γιώργος  Αμυράς. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου τον Υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π. Δημήτρης Λιανός, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Θανάσης Κρητικός, εργαζόμενοι και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις δραστηριότητες και τις δράσεις που πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ο Σύνδεσμος,  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και για την  απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών που από σήμερα άρχισε στο πρώην Λατομείο Μουζάκη.

Παρόντες στην επίσκεψη του Υφυπουργού ήταν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος,  η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας και Αυτοδιοικητοί του Δήμου Πεντέλης. 

Ο Υφυπουργός  Προστασίας Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς δήλωσε ότι γνωρίζει καλά τις πολύ ουσιαστικές περιβαντολλογικές και εκπαιδευτικές δράσεις του ΣΠΑΠ και τόνισε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Συνδέσμου.

Μετά την ενημέρωση στα γραφεία του Συνδέσμου, επισκέφθηκαν όλοι μαζί τα πρώην Λατομεία Μουζάκη που άρχισε από σήμερα απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών για να έχει ο Υφυπουργός προσωπική άποψη  για την υφιστάμενη κατάσταση . 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υφυπουργού Προστασίας Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μας γεμίζει αισιοδοξία όλους εμάς  Διοικητικό Συμβούλιο,  εθελοντές και εργαζομένους του Σ.Π.Α.Π., η σημερινή επίσκεψη και οι δεσμεύσεις του Υφυπουργού Προστασίας Περιβάλλοντος στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ και στα πρώην Λατομεία Μουζάκη.

Στην σημερινή του επίσκεψη ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα προβλήματα που απασχολούν τον ΣΠΑΠ και είδε με τα μάτια του την σημερινή κατάσταση του πολύπαθου Πεντελικού και δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Συνδέσμου  .

Παράλληλα ενημερώσαμε τον Υφυπουργό για τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε και πραγματοποιούμε κατά τη διάρκεια της περασμένης και της φετινής χρονιάς, για τη βελτίωση των υποδομών πυροπροστασίας, την συντήρηση των δασικών δρόμων, την συντήρηση, τοποθέτηση και επάνδρωση Πυροφυλακίων, την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζομένων, για τις δράσεις πυροπροστασίας, την φροντίδα και συνεχή πλήρωση των υδατοδεξαμενών  ελικοπτέρων που διαθέτουμε στο Πεντελικό, καθώς και την συνεχιζόμενη με μεγαλύτερη ένταση, κοπή ξερών χόρτων σε εκτάσεις των Δήμων Μελών του ΣΠΑΠ. Ενημερώθηκε επίσης για τις δράσεις που κάνουμε προκειμένου να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος, με αναδασώσεις, ποτίσματα,  δημιουργία υποδομών πρόληψης τις περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης μαθητών και πολιτών και ότι άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να μείνει το Πεντελικό μας ανέπαφο.

Θέσαμε επίσης στον Υφυπουργό το θέμα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης που αποτελεί τροχοπέδη στον τρόπο λειτουργίας των Συνδέσμων, κυρίως σε επίπεδο προσωπικού πυρασφάλειας, αλλά και σε επίπεδο γενικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων».Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.