Η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δίνει νέα πνοή για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία. Η Ελλάδα 2.0 έχει τους νέους σε θέση πρωταγωνιστή με τη δημιουργία νέων μόνιμων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας, στοχεύοντας στην αξιοποίηση νέων δεξιοτήτων, την ανάταξη της υγείας και της παιδείας, τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, την προσέλκυση επενδύσεων, με ένα φορολογικό σύστημα φιλικό και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ο οδικός χάρτης που παρουσιάστηκε στηρίζεται στην ψηφιακή μετάβαση του Κράτους και της Οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη Οικονομία και την εκτίναξη της παραγωγικής δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας, αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες τα επόμενα έξι χρόνια.

Η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού δοκίμασε τις αντοχές μας σε κάθε επίπεδο. Τώρα, λίγο πριν επιστρέψουμε σε συνθήκες κανονικότητας χάρη στο επιτυχημένο σύστημα εμβολιασμού, είναι η στιγμή να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον, στη δημιουργία της επόμενης μέρας: την εποχή ανάταξης της οικονομίας και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανταποκρίνεται στο αίτημα των νέων που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στον τόπο τους. Το νέο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι το μέλλον της πατρίδας, το μέλλον της νέας γενιάς. Και η νέα γενιά θα παίξει κυρίαρχο ρόλο, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της αλλά και όλα εκείνα τα οποία θα της παρέχει η πολιτεία».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.