Το επόμενο Σεμινάριο Ιστορίας Τέχνης  του Δήμου Διονύσου, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. μμ από την Ιστορικό Τέχνης και Δημοσιογράφο κ.Βασιλίκα Σαριλάκη, θα έχει ως θέμα  τους Φιλέλληνες ζωγράφους και τις ηρωίδες της Επανάστασης του 1821.

Είναι αλήθεια ότι ελάχιστα στοιχεία γνωρίζουμε για αυτούς τους καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι ήρθαν στην Ελλάδα πολλοί αλλά και σημαντικοί Ευρωπαίοι καλλιτέχνες, οι οποίοι απεικόνισαν τις μάχες και τους ήρωες και πολέμησαν μάλιστα στο πλευρό των Ελλήνων ακολουθώντας το παράδειγμα του Λόρδου Βύρωνα που πέθανε στο Μεσολόγγι.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η ιστορική μας μνήμη βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους Φιλέλληνες αυτούς ζωγράφους και στις εικόνες που έφτιαξαν για να απεικονίσουν την επαναστατημένη Ελλάδα ! Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καθαρή εικόνα, γιατί τότε δεν υπήρχε η φωτογραφία. Οι οπτικές αυτές μαρτυρίες, έπαιξαν τον ρόλο της πολεμικής ανταπόκρισης, επηρεάζοντας έντονα την κοινή γνώμη και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης.

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ποιοι ακριβώς ήταν οι καλλιτέχνες αυτοί, πόσο σημαντικά ήταν τα έργα τους, πως είδαν τον αγώνα για Ελευθερία και πόση σημασία μπορεί να έχει η θαυμάσια αυτή λέξη, η Αλληλεγγύη… Επίσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε ένα ενδιαφέρον video το ρόλο των γυναικών στην Επανάσταση του '21 , το μουσείο της Μπουμπουλίνας και πολλά άλλα.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

https://us02web.zoom.us/j/89903608982?pwd=VUQ4eWNFQ0lHbkNEUERsWHVtaEJpZz09

Meeting ID: 899 0360 8982

Passcode: 128826

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.