Σε απάντηση της κοινής δήλωσης του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Ζαχαριάδη και του αναπλ. Τομεάρχη Εσωτερικών & υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση, κ. Χατζηγιαννάκη, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Εκείνοι που είχαν συνηθίσει να μένουν στο μηδέν και να παίζουν μόνιμα παράταση, αρνούνται να καταλάβουν ότι τώρα τρέχουμε μπροστά. Για εμάς δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο, όταν πρόκειται για απορρόφηση κονδυλίων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στις 18 Μαρτίου, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  αποκτά νέα δυναμική. Και μάλιστα επιταχύνεται, καθώς με νομοθετική ρύθμιση προβλέψαμε τεχνική βοήθεια που θα βοηθήσει κυρίως τους πιο μικρούς και αδύναμους δήμους να συντάξουν και να υλοποιήσουν ώριμα αναπτυξιακά έργα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. 

Η δε τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα θεσπίζει «πλαφόν» είναι στη φάση της συνυπογραφής από τους συναρμόδιους Υπουργούς και εκδίδεται τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι χωρίς τη θέσπιση πλαφόν, οι πιο μικροί Δήμοι και εκείνοι με πιο αδύναμες τεχνικές υπηρεσίες κινδύνευαν να μείνουν εκτός του Προγράμματος.

Και όλα αυτά τα προχωρούμε σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και τα θεσμικά τους όργανα, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αντίστοιχα. 

Όσοι μηρυκάζουν μίζερα μικροπολιτικά τσιτάτα, δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο υπενθυμίζουν πόσο έβλαψαν επί των ημερών τους την Αυτοδιοίκηση.

Εμείς ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση και πάμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη”.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.