Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών παραχωρούνται στη ΓΓΑ συνολικά 46,8 στρέμματα, προκειμένου να επεκταθεί το Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού, όπως είχε ζητήσει από τις 4 Ιανουαρίου, με σχετική επιστολή του προς τον δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.


Οι δύο εκτάσεις, οι οποίες συνορεύουν με τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό, παραχωρούνται για 20 χρόνια, άνευ ανταλλάγματος, προκειμένου να δημιουργηθούν ήπιες υπαίθριες αθλητικές υποδομές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού (πίστα ανωμάλου δρόμου, ορεινής ποδηλασίας, χώροι πεζοπορίας κ.λπ.). 

Οι νέες αθλητικές υποδομές θα ολοκληρωθούν εντός διετίας με δαπάνη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ θα διαμορφωθούν αναλόγως και οι περιβάλλοντες χώροι, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης αναβάθμιση και αξιοποίηση του συνόλου του συγκροτήματος των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, 136 στρεμμάτων πλέον, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της αθλητικής κοινότητας. 

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, για τη στενή και αποδοτική συνεργασία. Η παραχώρηση επιπλέον 46,8 στρεμμάτων, δίπλα στις νυν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα ολοκληρώσει το όραμά μας για τον εκσυγχρονισμό τους και τη δημιουργία ενός υπερτοπικού αθλητικού συγκροτήματος στη διάθεση της αθλητικής οικογένειας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε:

«Η εκχώρηση από τον ΟΑΕΔ στη ΓΓΑ, πέρυσι και -επιτέλους- έπειτα από 16 χρόνια, των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, ήταν το πρώτο βήμα. Η Επιτροπή Διαχείρισής τους, με Συντονιστή τον Πέτρο Γαλάνη, έχει ήδη αλλάξει την εικόνα του συγκροτήματος και τους ευχαριστώ για αφιλοκερδή νυχθημερόν εργασία τους. 

Η παραχώρηση, τώρα από τον Δήμο, των επιπλέον στρεμμάτων είναι το 2ο βήμα, και με το 3ο βήμα, τη σύσταση του ΝΠΔΔ ''Εθνικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακό Χωριό'', σε λίγες ημέρες, ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό για την ανάδειξη και την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου Αθλητικού Κέντρου.

Με τη δημιουργία νέων υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων, κάνουμε άλλη μια πράξη της φιλοσοφία μας για ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το Ολυμπιακό Χωριό θα αποτελεί ξανά, σύντομα και όπως αρμόζει στην ιστορία του, αθλητικό πόλο έλξης για τη χώρα μας».   


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.