Στις 23 Απριλίου 2021 ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο ρέμα Τραχώνων / Αγ. Νικολάου.


Όπως αποδεικνύεται και από φωτογραφίες που έχουν συγκεντρωθεί και κατατέθηκαν στον Εισαγγελέα, το ρέμα έχει μετατραπεί, με τρόπο παράνομο και εγκληματικό, σε οχετό ακάθαρτων και μολυσμένων υδάτων, που δηλητηριάζουν το περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα, τη θάλασσα, τη χλωρίδα και την πανίδα.


Είναι προφανές ότι ορισμένοι (πρόσωπα ή επιχειρήσεις), που για την ώρα παραμένουν άγνωστοι, ρίχνουν συστηματικά μέσα στο ρέμα κάθε είδους απόβλητα, καταστρέφοντας το περιβάλλον και προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών.


Με τη Μηνυτήρια Αναφορά ζητείται να διαταχθεί έρευνα, να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να ασκηθεί ποινική δίωξη, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Απαιτείται μία εκτεταμένη αυτοψία στο ρέμα, ώστε να εντοπιστούν οι παράνομες συνδέσεις σε αυτό.


Η Μηνυτήρια Αναφορά κοινοποιήθηκε και στις κάτωθι αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες, ώστε να συνδράμουν κι εκείνες στη λύση του προβλήματος :


α) Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας 

β) Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΓΑΔΑ)

γ) Τμήμα Προστασίας Υδατικών Πόρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής 

δ) Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.


Η Δημοτική αρχή θα επιμείνει στο θέμα για όσο χρόνο και με όση ένταση χρειαστεί, μέχρι να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να σταματήσει το φαινόμενο. 


Τα ρέματα είναι φυσικοί χώροι με ιδιαίτερη αξία και χρηστικότητα, αποτελούν πνεύμονες πρασίνου και πρέπει να αποτελούν αγωγούς καθαρού νερού και αέρα.


Η μετατροπή τους σε εστίες μόλυνσης αποτελεί τριτοκοσμική και επικίνδυνη συμπεριφορά, που επιβάλλεται να σταματήσει αμέσως.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.