Επίσκεψη σε έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Περάματος και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια πραγματοποίησε, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021,  η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου. 

Πρόκειται για σημαντικά έργα κατασκευής νέων υποδομών και ανακατασκευής, αναβάθμισης και συντήρησης υφιστάμενων εγκαταστάσεων που ή εκτελούνται ή βρίσκονται σε στάδιο δημοπράτησης ή σε προχωρημένο στάδιο εκπόνησης μελετών συνολικού προϋπολογισμού 10.677.000 €. Αναλυτικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί στο Πέραμα τα παρακάτω έργα: 

 1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ προϋπολογισμού 1.255.450 €

 2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ - ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ - ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ προϋπολογισμού 450.000 €

 3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ προϋπολογισμού 700.000 €

 4. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ προϋπολογισμού 4.092.000 €

 5. ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προϋπολογισμού 450.000 €

 6. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ 1ΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προϋπολογισμού 1.000.000 €

 7. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προϋπολογισμού 1.000.000 €

 8. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ προϋπολογισμού 480.000 €

 9. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΑΡΜΟΥ προϋπολογισμού 80.000 €

 10. ΑΝΑΠΛΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ "ΘΡΟΝΟΣ ΞΕΡΞΗ" προϋπολογισμού 220.000 €

 11. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ προϋπολογισμού 150.000 €

 12. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ προϋπολογισμού 300.000 €

 13. ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προϋπολογισμού 500.000 €.

Η Αντιπεριφερειάρχης συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη επισκέφτηκε το χώρο εργασιών στην οδό Αρεοπόλεως, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών από τον ανάδοχο του έργου και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής. Ακολούθησε επίσκεψη στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο οποίο θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός από την Περιφέρειας Αττικής και στο κολυμβητήριο Περάματος, στο οποίο έχουν γίνει σημαντικές εργασίες από το Δήμο Περάματος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος συνάντηση εργασίας και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία υλοποίησης των έργων αλλά και για τη συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα πολιτικής προστασίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στη συζήτηση για τα θέματα αντιπυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής συμμετείχε και ο Διοικητής του στρατοπέδου του Ναυτικού Υποναύαρχος Παττάς Ιωάννης.


Σε δήλωση της η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε:

«Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης βασικός στόχος μας είναι η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με το Δήμο Περάματος δώσαμε ιδιαίτερο βάρος σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το αμέσως προσεχές διάστημα υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο με προϋπολογισμό πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται σε τελικό στάδιο η δημοπράτηση της αντικατάστασης του φωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα πέραν των βασικών συντηρήσεων του οδικού δικτύου που εκτελούνται προχωρά από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά η δημοπράτηση της βελτίωσης του φωτισμού των σηράγγων αλλά και η μελέτη για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των λεωφόρων Δημοκρατίας και Ειρήνης, με τοποθετήσεις νέων φαναριών και όποιο άλλο μέτρο προταθεί. 

Με το Δήμαρχο συζητήσαμε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφωνήσαμε να έχουμε συνεχή επικοινωνία για την γρήγορη εξέλιξη των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής αλλά και για τις μελλοντικές κοινές δράσεις μας, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών».Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.