Ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας, δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε, ότι η βασιλική οικογένεια βιώνει μία μεγάλη απώλεια, μετά το θάνατο του πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππου, την Παρασκευή.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που μπορώ να το θέσω, είναι ότι χάσαμε σχεδόν, τον παππού του έθνους» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους έξω από ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι λίγες ώρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Άντριου έκανε λόγο για «τραγική απώλεια» και πως όλη η βασιλική οικογένεια είναι εκεί για να βοηθήσει τη Βασίλισσα. «Η βασίλισσα όπως είναι αναμενόμενο, είναι ένα εξαιρετικά στωικό άτομο. Περιέγραψε (την απώλεια) σαν να έμεινε με ένα τεράστιο κενό στη ζωή της, αλλά εμείς, η οικογένεια, εκείνοι που βρισκόμαστε κοντά της, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να την υποστηρίξουμε» είπε ο γιος της.

«Η απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου είναι τεράστια»

Μιλώντας για την αγάπη στον πατέρα του, ο πρίγκιπας Άντριου σημείωσε: «Ήταν τόσο πράος. Αν είχες πρόβλημα, θα το λάμβανε υπόψη του. Ήταν πάντοτε εκείνος στον οποίο μπορούσες να προστρέξεις και θα σε άκουγε, οπότε η απώλειά του είναι τεράστια».

Ο πρίγκιπας Αντριου, εν μέσω της δριμύτατης κριτικής που δέχτηκε για τη σχέση του με τον Τζέφρι Επστάιν, απομακρύνθηκε το 2019 από τα δημόσια καθήκοντά του, έχοντας την άδεια της βασίλισσας Ελισάβετ. Σε δήλωσή του δήλωνε τότε «πρόθυμος να βοηθήσει κάθε αρμόδιο φορέα επιβολής του νόμου με τις έρευνες, εάν χρειαστεί».

«Χάσαμε κατά κάποιο τρόπο τον παππού του Έθνους»

«Χάσαμε κατά κάποιο τρόπο τον παππού του Έθνους. Και αισθάνομαι απέραντη θλίψη, αλλά και συμπαράσταση για τη μητέρα μου που το νιώθει περισσότερο από τον οποιονδήποτε» είπε επίσης ο πρίγκιπας Άντριου.

Κατά τη διάρκεια μια ειδικής τελετής στον Καθεδρικό Ναό Καντέρμπερι, ο αρχιεπίσκοπος του Κεντέρμπερι Τζάτσιν Γουέλμπι απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο. «Για την βασιλική οικογένεια, όπως και για οποιονδήποτε άλλο, οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μέγεθος της θλίψης» είπε ο ιερέας.

Ο αρχιεπίσκοπος αναμένεται να χοροστατήσει και της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου, στις 17 Απριλίου, η οποία λόγω των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό, θα γίνει σε στενό κύκλο, ενώ δεν θα τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.