Η Κανονιστική Πράξη για την χρήση των Κοινόχρηστων Χώρων που τέθηκε προς διαβούλευση από την διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη και της Βουλευτού Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλής της εκλεγμένης δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην έδρα του Επιμελητηρίου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα αλλά με πολύ ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς οι δύο πλευρές βρήκαν κοινά σημεία στις προτάσεις, τον σχεδιασμό και της τοποθετήσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα, πάντα με αφετηρία το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για το επιχειρείν, την πόλη και του πολίτες.

Στην συνάντηση το παρόν έδωσαν επίσης εκ μέρους του ΕΕΘ, ο Οικονομικός Επόπτης Κώστας Ιακώβου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγοράς  και Μέλος Δ.Σ. Λευτέρης Γεωργιάδης και το Μέλος της Επιτροπής Αγοράς και του Δ.Σ. Σωτήρης Τοζακίδης. Την Βουλευτή συνόδευσε ο Τεχνικός της Σύμβουλος, Αρχιτέκτονας κ. Δημήτρης Χατζόπουλος.

Κατά της διάρκεια της τοποθέτησης του ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, αφού αναφέρθηκε στην εστίαση και στο τεράστιο πλήγμα που έχει δεχτεί από την υγειονομική κρίση  έκανε ξεκάθαρο πως μέσα από την συγκεκριμένη κανονιστική που «ακουμπά» σε μεγάλο βαθμό τον συγκεκριμένο κλάδο και όχι μόνο, «πρέπει να βοηθηθεί η επαγγελματικότητα και η επιχειρηματικότητα αλλά όχι σε βάρος των πολιτών».

Από την πλευρά της η κυρία Νοτοπούλου τόνισε πως είναι θετική σε οτιδήποτε διευκολύνει την λειτουργία της πόλης, πάντα με το «βλέμμα στραμμένο» και στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η οποία δέχεται αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη πίεση.

Η γενική παρουσίαση των τεχνικών προτάσεων του ΕΕΘ πραγματοποιήθηκε από τον κ. Σωτήρη Τοζακίδη, ώστε να κατανοήσει η βουλευτής την οπτική του Επιμελητηρίου.

Στο γεγονός ότι η κανονιστική δεν έχει καμία χρησιμότητα εάν  δεν εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις, στάθηκε ο κ. Λευτέρης Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την κατά γράμμα εφαρμογή της, ώστε να μην δημιουργούνται φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. 

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Κώστας Ιακώβου τόνισε, πως μοναδική επιδίωξη μέσα από την κατάθεση προτάσεων για την βελτίωση της Κανονιστικής Πράξης που αφορά τους Κοινόχρηστους χώρους είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος προς όφελος των επαγγελματιών και της κινητικότητας των πολιτών. Μάλιστα ο κ. Ιακώβου πρότεινε να ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα συνάντηση για ανάλυση των τεχνικών θεμάτων με τους συμβούλους των δυο πλευρών, με την κυρία Νοτοπούλου να απαντά θετικά στην πρόταση αυτή.

Ωστόσο, με αφορμή  την επίσκεψη της κυρία Νοτοπούλου στο Επιμελητήριο, και με την ιδιότητα της ως Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Ζορπίδης άδραξε την ευκαιρία να σχολιάσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο τουριστικός κλάδος, στον οποίο δραστηριοποιείτε και ο ίδιος επί σειρά πολλών ετών και τον γνωρίζει όσο λίγοι.
Ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε την ανησυχία του για την έναρξη της Τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου, θέτοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό, μια ανησυχία την οποία συμμερίστηκε και η κ. Νοτοπούλου. Για να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε στο παράδειγμα των προκρατήσεων που έχουν γίνει για τουριστικά καταλύματα, χωρίς όμως να έχουν δοθεί χρήματα, «άρα είναι σαν να μην γίνανε, όταν δεν υπάρχουν χρήματα είναι σαν να μην υπάρχουνε», σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Η επίσκεψη της Κατερίνας Νοτοπούλου στο ΕΕΘ ήταν άκρως παραγωγική καθώς κατέληξε σε συνεργασία των δυο πλευρών σε επίπεδο τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι θα έχουν συνάντηση στο άμεσο μέλλον και από την οποία θα προκύψουν ουσιαστικές παρεμβάσεις και προτάσεις για την Κανονιστική Πράξη που αφορά του Κοινόχρηστους Χώρους του Δήμου Θεσσαλονίκης και την χρήση αυτών. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Προέδρου του ΕΕΘ συνάντηση με αποκλειστικό αντικείμενο την κατάσταση στον τουρισμό και την διαμόρφωση προτάσεων προς όφελος των επαγγελματιών του κλάδου.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.