Η πραγματικότητα και το Σώμα επιθεωρητών περιβάλλοντος έρχονται να διαψεύσουν τα όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, ευρισκόμενος σε πανικό, ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου.
Τα ψέματα του δημάρχου είναι τόσο κραυγαλέα που αναρωτιόμαστε αν έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. πόρισμα (ΥΠΕΝ/ΣΕΝΕ/15883/1097) του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ο δήμος Γλυφάδας είναι υπόλογος για υποβάθμιση του περιβάλλοντος πραγματοποιώντας παράνομες εργασίες πάνω στο ρέμα Ευρυάλης και εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες δίπλα από το εργοτάξιο Ελληνικού, αλλάζοντας την τοπογεωγραφία της περιοχής.

Ο δήμος Γλυφάδας, όπως διαπιστώνεται και στο φωτογραφικό υλικό πραγματοποίησε εργασίες κατασκευής τσιμεντένιας γέφυρας ακριβώς πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης.
Παράλληλα μηχανήματα του δήμου Γλυφάδας προσπάθησαν να αλλάξουν την τοπογεωγραφία της περιοχής χωρίς καμία απολύτως άδεια από καμία αρμόδια υπηρεσία.

Όλες αυτές οι εργασίες γίνονται ακριβώς δίπλα στο ρέμα της Ευρυάλης, το οποίο είναι και το φυσικό σύνορο μεταξύ του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και Γλυφάδας.
Μετά από καταγγελία του δήμου μας φυσικά η παράνομη ανέγερση γέφυρας από συνεργεία του δήμου Γλυφάδας πάνω στο ρέμα σταμάτησε.
Όλα τα ανωτέρω γίνονται φανερά από το φωτογραφικό υλικό και βεβαιώνονται και στο πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το οποίο και παραπέμπει τον δήμο Γλυφάδας στον Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο “ευαίσθητος” κατά τα άλλα για το περιβάλλον Δήμος Γλυφάδας, συνέχισε τις προσπάθειες αλλοίωσης του περιβάλλοντος δημιουργώντας σε άλλο σημείο του ρέματος Ευρυάλης, συνθήκες “Μάνδρας”.

Μπορεί άραγε να μας απαντήσει o κ. Παπανικολάου για ποιο λόγο έφτιαξε ράμπα για να ανεβαίνουν με ευκολία αυτοκίνητα και να παρκάρουν ακριβώς δίπλα στο ρέμα; Ποιος θα είναι υπεύθυνος άραγε εάν σε μία νεροποντή πλημμυρίσει το συγκεκριμένο σημείο και κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές;
Αναμένουμε άμεσα από τον δήμαρχο Γλυφάδα να κλείσει την δίοδο ώστε να μην παρκάρουν παράνομα τα αυτοκίνητα ακριβώς δίπλα στο ρέμα Ευρυάλης. Θα το τολμήσει άραγε;

Για να θολώσει λοιπόν τα νερά ο δήμος Γλυφάδας και να καλύψει τον μεγάλο αντίχτυπο που είχαν οι παρανομίες του, ξεκίνησε μία εκστρατεία ψευδών ειδήσεων εναντίον του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Συγκεκριμένα μερικές διευκρινίσεις:
1
. To εργοτάξιο το οποίο παρουσιάζει στις φωτογραφίες σε δελτίο τύπου ο δήμος Γλυφάδας είναι ιδιοκτησίας εδώ και πολλές δεκαετίες του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.
2. Βρίσκεται 500 μέτρα περίπου μακριά από το ρέμα Ευρυάλης και όχι πάνω του όπως υποστηρίζει ο δήμος Γλυφάδας.
3. Το εργοτάξιο βρίσκεται σε περιφραγμένη περιοχή και δεν είναι προσβάσιμο από “περαστικούς” όπως αναφέρεται.
4. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει τις απαιτούμενες άδειες, οι οποίες και θα παρουσιαστούν στους αρμόδιους φορείς.
5. Ο δήμος μας έχει αδειοδοτημένο, σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης στην Αργυρούπολη και όχι εκεί που παρουσιάζεται εσείς ψευδώς.
Κατανοούμε τον εκνευρισμό του δήμου Γλυφάδας για τις παρανομίες τις οποίες βεβαίωσε το σώμα επιθεωρητών περιβάλλοντος.

Τον καλούμε να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να κλείσει την δίοδο που ο ίδιος άνοιξε προκειμένου να δημιουργηθεί παράνομο πάρκιγκ πάνω στο ρέμα Ευρυάλης.
Τέλος, δεν περιποιεί τιμή στον δημαρχιακό θεσμό της Γλυφάδας να διακινεί ψευδή γεγονότα και να αποκρύπτει, την δυσάρεστη δυστυχώς για εκείνον πραγματικότητα.


Φωτό 1: Εργασίες πάνω στο ρέμα Ευρυάλης από συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας
Φωτό 2: Εργασίες πάνω στο ρέμα Ευρυάλης από συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας
Φωτό 3: Πανοραμική άποψη από τις εργασίες κατασκευής γέφυρας πάνω ακριβώς από το ρέμα Ευρυάλης.
Φωτό 4: Το παράνομο πάρκινγκ στον δήμο Γλυφάδας επί της οδού Κρήτης. Διακρίνεται η ράμπα εισόδου που διαμόρφωσε ο Δήμος Γλυφάδας για να διευκολύνεται η διέλευση των αυτοκινήτων.
Φωτό 5: Το πόρισμα καταπέλτης του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τις παράνομες ενέργειες του δήμου Γλυφάδας.
Φωτό 6: Το πόρισμα καταπέλτης του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τις παράνομες ενέργειες του δήμου Γλυφάδας.
Φωτό 7: Στον χάρτη φαίνεται καθαρά το οικόπεδο που ανήκει στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και πόσο μακριά βρίσκεται το ρέμα της Ευρυάλης. Ο δήμος Γλυφάδας ψευδώς αναφέρει ότι το εργοτάξιο του δήμου Ελληνικού βρίσκεται πάνω στο συγκεκριμένο ρέμα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.