Μετά την άρση των περιορισμών για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης μαζί με τον Υπεύθυνο Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιο Κορομηλά επισκέφθηκαν το νομό Μεσσηνίας στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ «Παράγουμε το μέλλον», για την εξέλιξη και τις προκλήσεις στο χώρο του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Ο Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκε διάφορες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα συνομίλησε και με επαγγελματίες του κλάδου. Στην πρώτη επίσκεψη της ημέρας, συναντήθηκε με τον γεωπόνο Ιωάννη Κοντόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιούμενος σε όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής. Έπειτα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε την οινοποιεία «ΟΙΝΟΠΗΓΗ», όπου συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη Παναγιώτη Πουλημένο και μίλησαν για την παραγωγή κρασιού στην περιοχή, τις δυνατότητες αύξησης της παραγωγής, την εξέλιξη του κλάδου και τις προοπτικές εξαγωγών.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν ο Συνεταιρισμός «ΣΥΚΙΚΗ» που δραστηριοποιείται στην εμπορία, συσκευασία και εξαγωγή ξηρών σύκων, με τον πρόεδρο Παναγιώτη Παπαγεωργίου και το Διευθυντή Γιώργο Αγγελόπουλο να ξεναγούν στις εγκαταστάσεις τους τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν στους χώρους της εταιρείας Agrexpo SA η οποία έχει ως αντικείμενο την τυποποίηση, εµπορία και εξαγωγή ελαιολάδου, πατατών και ξηρών σύκων. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 και αποτελεί την εξέλιξη της οικογενειακής επιχείρησης της οικογένειας Γκούμα. Η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές στις Η.Π.Α, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και την Αίγυπτο. Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Γκούμας μοιράστηκε την εμπειρία του στην εξέλιξη μιας επιχείρησης από οικογενειακή σε μια εταιρεία με έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό που δημιουργεί θέσεις εργασίας και προοπτικές στην τοπική κοινωνία.

Τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ συνόδευσε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο νομό ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος περιηγήθηκε μαζί τους θέτοντας υπόψη των νέων παραγωγών την πρόθεση της Κυβέρνησης να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αγροτική οικονομία που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ συνάντησαν το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο με τον οποίο συνομίλησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου και το νέο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα αποκαταστήσει την κυβερνησιμότητα στους ΟΤΑ, αλλά και το Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο με τον οποίο συζήτησαν τον τρόπο που οι ΟΤΑ μπορούν να βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου.

Τελευταία στάση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ΟΝΝΕΔ ήταν ένα κατάστημα εστίασης, όπου ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος μίλησε με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για τη στήριξη στις επιχειρήσεις της εστίασης, τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητά τους, αλλά και τη λειτουργία τους σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του προέδρου στο νομό Μεσσηνίας ήταν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την Εκλογική Περιφέρεια Μεσσηνίας Αργύρης Μαστοράκης, το μέλος της Κεντρικής ΟΝΝΕΔ και Τομεάρχης Εξωτερικών του Πολιτικού Συμβουλίου Αντωνία Οικονόμου, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Αναστάσης Σκοπετέας, ο Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Σαρδέλης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Μεσσήνης της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Σκιαδάς  και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας Θέμης Ανδρικάκης.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορούμε ξανά να βρεθούμε κοντά στους νέους ανθρώπους σε όλη τη χώρα χάρη στο τείχος ανοσίας που χτίζουμε με τον εμβολιασμό. Αυτός ο νέος κύκλος επισκέψεων σηματοδοτείται από την επιδίωξή μας για τη συνδιαμόρφωση μιας πρότασης για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην οικονομία της χώρας, πάνω στον οποίο μπορεί να βασιστεί η οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα συνδράμει την ανάκαμψη της χώρας. Ξεκινώντας από τη Μεσσηνία, έναν τόπο με πλούσια αγροτική παραγωγή, αλλά και τουριστικές δυνατότητες και προοπτικές, συναντιόμαστε με νέους που θέλουν να δημιουργήσουν στον τόπο τους και να οικοδομήσουν την Ελλάδα 2.0».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.