Στο πλαίσιο της καμπάνιας της για τον εμβολιασμό «Κερδίζουμε πίσω τις ζωές μας», η οποία τρέχει ήδη διαδικτυακά εδώ και έξι μήνες, η ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε σήμερα μια νέα πανελλαδική δράση με σκοπό την ενθάρρυνση και την ευαισθητοποίηση των νέων για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού, η οποία θα επεκταθεί καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα πραγματοποιηθεί σε πάνω από 50 σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Καθώς οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με το άνοιγμα της ηλικιακής κατηγορίας των ατόμων άνω των 30, το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η αναγκαιότητα του εμβολιασμού να γίνει ξεκάθαρη τόσο σε όλους τους νέους ανθρώπους που ήδη δικαιούνται να εμβολιαστούν, αλλά και στα άτομα ηλικίας 18-29 που σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν και το δικό τους ραντεβού.

Η δράση ξεκίνησε σήμερα από την Αττική και συγκεκριμένα από το Περιστέρι, όπου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης μαζί με στελέχη και μέλη της Οργάνωση μοίρασε κάρτες με ενημερωτικό υλικό και στοιχεία για την αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Στις κάρτες που διανεμήθηκαν αναφέρονται επίσημα στατιστικά στοιχεία και επιβεβαιωμένα επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα προτρέπουν τους νέους να εμβολιαστούν.

Στην εναρκτήρια αυτή δράση συμμετείχαν επίσης ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής Απόστολος Γούτας, ο Αν. Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χάρης Τσίρας, ο Αντιπρόεδρος της Β5 Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Γιώργος Κουρουνιώτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Περιστερίου Δημήτρης Τσέλλος, καθώς και μέλη της τοπικής ΟΝΝΕΔ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου Covid-19, καθώς τα μέλη της ΟΝΝΕΔ τηρούσαν αποστάσεις, χρησιμοποίησαν προστατευτικές μάσκες, αλλά και γάντια.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας και με σεβασμό στις οδηγίες των ειδικών, θέλουμε να εξηγήσουμε σε όλους τους νέους πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε για να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας. Τα εμβόλια είναι διαθέσιμα, ασφαλή και αποτελεσματικά και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Γι’ αυτό και εμείς επιλέξαμε να βγούμε έξω για καλό σκοπό, ξεκινώντας σήμερα από το Περιστέρι και επεκτείνοντας αυτή μας τη δράση τις επόμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα, ώστε να δώσουμε σε όλους τους νέους το μήνυμα πως με όπλο μας τον εμβολιασμό, θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα. Σηκώνουμε μανίκια, εμβολιαζόμαστε και με τη βοήθεια της επιστήμης υψώνουμε τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.