Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης συμμετείχε ως εισαγωγικός ομιλητής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των Υπουργείων το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, διαδικτυακά, με την υποστήριξη της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (École Nationale d’ Administration – ENA) με θέμα «Η Τέχνη του Διοικείν: Εδραιώστε τη θέση σας ως ηγέτης και διευθυντικό στέλεχος». 


Εισαγωγικές ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης, o ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Patrick Maissonave καθώς και ο επικεφαλής της Μονάδας Διακυβέρνησης και Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (GD Reform) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Βορίδης εξήρε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει εδραιωθεί με τη Γαλλική Κυβέρνηση στην κατεύθυνση επίτευξης μιας αποτελεσματικότερης Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας ιδιαιτέρως τον υποδειγματικό χαρακτήρα που η συνεργασία αυτή έχει λάβει μεταξύ της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στο επίπεδο της ανίχνευσης των εκπαιδευτικών αναγκών των Υπηρεσιακών Γραμματέων και στον σχεδιασμό ενός στοχευμένου και προσαρμοσμένου, σε αυτές τις ανάγκες, σεμιναρίου.

 

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι ο θεσμός του Υπηρεσιακού Γραμματέα συνιστά  ουσιαστική δικαίωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και κατάκτηση του επιτελικού κράτους, τονίζοντας τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου διοικητικού έργου αλλά και της προσήκουσας διαχείρισης της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα. 

 

Τέλος, ο κ. Βορίδης εξήγγειλε την πρόθεση της Κυβέρνησης για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση με τη συμμετοχή των Υπηρεσιακών Γραμματέων. Στόχος αυτού του Συμβουλίου είναι η περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και η βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υπέρ του πολίτη, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.   


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.