Η Ευρώπη πρέπει να έχει φωνή και πρέπει να έχει πολιτική. Αλλά εδώ είχαμε μια πράξη εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφάλεια των επιβατών. 'Εξω και τελείως απέναντι, σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Μια προκλητική και ακραία επιθετική ενέργεια σε βάρος αυτονόητων δικαιωμάτων. Η οποία ασφαλώς πρέπει να καταδικαστεί με αποτελεσματικά μέτρα, από όλους τους ευρωπαίους, όπως έθεσε αμέσως ο Πρωθυπουργός και θα θέσει και σήμερα στην σύνοδο κορυφής.

Επισήμανε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα

 

 

ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

«Eπί 45 χρόνια, δεκάδες κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να φέρουν ένα νόμο, ο οποίος να συγκεντρώσει 200 ψήφους στη Bουλή, για να αποκτήσουν οι Έλληνες του εξωτερικού δυνατότητα να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τις χώρες  κατοικίας τους» και προσέθεσε:

 

Αυτό έγινε το Δεκέμβριο του 2019 από αυτήν την κυβέρνηση:

  • ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και συζήτησε ένα πλαίσιο συμφωνίας
  • και στο υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με τους εκπροσώπους των κομμάτων, αφιερώσαμε πολλές δεκάδες ώρες συζητήσεων

 

 

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις τον κοινό τόπο, ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στα λόγια εμφανίζονται ότι θέλουν κάτι, αλλά στην πράξη  κάνουν αντίθετα πράγματα» σημείωσε και αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του νόμου που εγκρίθηκε με 290 ψήφους: «Όλοι οι νέοι άνθρωποι, μέχρι τριάντα ετών, 'Ελληνες πολίτες, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό, με τη ρύθμιση που έχουμε κάνει έχουν όλοι το δικαίωμα να ψηφίζουν, ουσιαστικά χωρίς προϋποθέσεις, αρκεί να εγγραφούν στον ειδικό εκλογικό κατάλογο και ο ένας από τους δύο γονείς να έχει ελληνικό ΑΦΜ, το οποίο συμβαίνει με όλους».

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε πως η ΝΔ ήταν και είναι υπέρ της χωρίς όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στις εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού από τις χώρες κατοικίας τους. «Η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, είχαμε την ίδια θέση. ότι δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί. Αλλά από κει και πέρα, έλειπαν 10 κρίσιμες ψήφοι για να φτάσουμε στο 200 και προκειμένου να βρεθούν αυτές οι ψήφοι, μπήκαν αυτοί οι περιορισμοί. Για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε:

 

«Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής να βρεθούν 200 ψήφοι και να αλλάξει ο νόμος, αίροντας τους περιορισμούς. Αυτό είναι το δημοκρατικό, αυτό είναι το σωστό,  αυτό είναι το λογικό».

 

 

Για την πανδημία:

 

Έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό οι οποίοι ήρθαν στα πράγματα έχοντας προετοιμαστεί πολύ σοβαρά. Τους έτυχε μια πολύ μεγάλη αναποδιά, όπως έτυχε και στη χώρα και στην ανθρωπότητα, στην οποία σε μεγάλο βαθμό τα έχουν πάει καλά.

 

  • Είναι η τεράστια δύναμη, το τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο που συσσώρευσε ο πρωθυπουργός με την απόφασή του, να κάνει πρώτος την Ευρώπη, την καραντίνα. Όταν αφαίρεσε από την αξιωματική αντιπολίτευση κάθε επιχείρημα περί νεοφιλελεύθερου πολιτικού που δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή.
  • Επίσης, έχουν πέσει 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία, αυτό το διάστημα, το οποίο δεν το λες καθόλου νεοφιλελεύθερο και 8 δις, έχουν δοθεί κατευθείαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων οι οποίοι ήταν σε αναστολή όλο αυτό το διάστημα.
  • Και, οι πάντες σε αυτή τη χώρα χαίρονται, ομολογούν και αναδεικνύουν το πόσο άριστη είναι η οργάνωση του εμβολιασμού, που αυτή τη στιγμή, στη μάχη ενάντια στην πανδημία, είναι το βασικό μας όπλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να διαφωνεί σε αυτό. Όλοι λένε πόσο πολιτισμένη, οργανωμένη και αποτελεσματική, είναι αυτή η διαδικασία.

 

Πάντοτε βέβαια τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα και αυτή είναι η πρόκληση για μας: να μην επαναπαυόμαστε σε όσα έχουν γίνει.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.