Οι ΗΠΑ συστήνουν στους Αμερικανούς να μην πάνε το καλοκαίρι στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021.


Η σημερινή ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ, μέσω της οποίας γίνεται σύσταση στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν εφέτος το καλοκαίρι στην Ιαπωνία εξαιτίας των κινδύνων που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν πρόκειται να επηρεάσει την κορυφαία διοργάνωση.


«Λόγω της Covid-19, μην ταξιδέψετε στην Ιαπωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, που έχει αυξήσει στο μέγιστο επίπεδο την προειδοποίησή του προς τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν η ιαπωνική κυβέρνηση και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, που έχει προγραμματισθεί για το διάστημα από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

«Το Τόκιο 2020 θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλους τους σχετικούς οργανισμούς για να εξασφαλίσει την ασφαλή συμμετοχή όλων των αθλητών στους Αγώνες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής, ενώ ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Κατσουνόμπου Κάτο, σχολίασε: «Από όσα γνωρίζουμε, δεν υπάρχει αλλαγή στην αμερικανική θέση υποστήριξης για τις προσπάθειες της Ιαπωνίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.