Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Ανακύκλωσης από τον Δήμο Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

 

Η  πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, μετατράπηκε στις 5 και 6 Ιουνίου, σε ένα μεγάλο «πάρκο ανακύκλωσης», γεμίζοντας από χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα!

 

Μικροί και μεγάλοι ανακάλυψαν τα μυστικά της ανακύκλωσης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μεγάλους διαγωνισμούς με δώρα και πολλές εκπλήξεις και συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

 


Μια διαφορετική λάμψη στην 1η Γιορτή Ανακύκλωσης έδωσαν η γνωστή παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά και η νικήτρια του Your Face Sounds Familiar Τάνια Μπρεάζου. οι οποίες μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα  αντίστοιχα, κλήρωσαν πλούσια δώρα για τους μικρούς μας φίλους, όπως κινητά τηλέφωνα, ποδήλατα, scooter, παιχνιδοπισίνες, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.α.

 

Στην δράση συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά από τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και υγρού στίβου του Πειραιά!

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά να φέρουν μαζί τους ανακυκλώσιμο υλικό, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους την ανακύκλωση, συμμετέχοντας όλο και περισσότερο σε περιβαλλοντικές δράσεις. Επιπλέον όλοι όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Κανάρη, είχαν την ευκαιρία να εκτυπώνουν δωρεάν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες από το ειδικά διαμορφωμένο photobooth!

 

Η 1η Γιορτή Ανακύκλωσης διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021».

 

Συμμετείχαν οι εταιρείες: CITIPOST,  ΟΙΚΟΚΥΚΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε., ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ A.E., ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ, ΑΦΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ, GREEK ECO PROJECT, VODAFONE, KODAK MOMENTS.

 

Στην 1η Γιορτή Ανακύκλωσης  παρευρέθηκαν: Ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μελάς, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Παναγιώτης Ρέππας, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, κ. Δημήτρης Καρύδης, κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, κ. Δημήτρης Αράπης, κα Κυριακή Μπουρδάκου, κα Αντωνία Καρακατσάνη, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Πρόεδρος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών κ. Παύλος Ραβάνης, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά κ. Ηλίας Σαλπέας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 

«Η διήμερη γιορτή ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021»,  ήταν μια σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε το περιβάλλον καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της ανακύκλωσης στον Πειραιά, προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής και μέρος της καθημερινότητας των Πειραιωτών. Σταθερός μας στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο κόσμος «αγκάλιασε» την όμορφη αυτή γιορτή και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παρουσία τους την κυρία Σκορδά και την κυρία Μπρεάζου, οι οποίες έδωσαν μια διαφορετική λάμψη στην μεγάλη αυτή εκδήλωση, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση  της 1ης Γιορτής Ανακύκλωσης».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

 «Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στην πόλη το τελευταίο διάστημα, ώστε να διευρύνουμε και να προάγουμε την ανακύκλωση. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι τον τελευταίο χρόνο από το 2019 έως το 2020 έχουμε διπλασιασμό του ποσοστού της ανακύκλωσης στην πόλη μας, ενώ για το 2021 αναμένουμε και νέα μεγάλη περαιτέρω αύξηση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι πολίτες ότι αυτοί είναι οι κοινωνοί  και η συμβολή τους είναι καίρια και καθοριστική σ΄ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανακύκλωση. Αυτός είναι και ο στόχος αυτών των διήμερων δράσεων που κάνει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Να καταλάβουν όλοι πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα της ανακύκλωσης στην πόλη μας».

  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.