Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η  Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης  για το 2021 από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)  και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης  (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στην περιοχή της  Νταού Πεντέλης.

Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης  για το 2021 διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα προγράμματα Erasmus  και το δίκτυο Eurodesk και τις  Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης. 

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία σπουδαστών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ , ευαισθητοποιημένων πολιτών και  Μελών της οργάνωσης «Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες», όπου όλοι μαζί με ενθουσιασμό, ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό , φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια  στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

Στην δράση Αναδάσωσης για το 2021 παρόντες ήταν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π, Παναγιώτης Φυκίρης, ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Κωνσταντίνος Δέρβος και ο υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης: «Υλοποιούμε σήμερα δράση Αναδάσωσης  με το Ίδρυμα Νεολαίας και διά Βίου Μάθησης ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τις  «Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες»,    με  φύτευση βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών. 

Κοινός στόχος όλων είναι να κάνουμε πιο πράσινη από ποτέ την περιοχή της Νταού Πεντέλης.
Είμαι ιδιαίτερα  ικανοποιημένος  από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων  πολιτών και εθελοντών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι φορείς και πολίτες, αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες.

Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε το σκοπό μας.

Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, μας δίνει δύναμη  για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.

Να συγχαρώ τέλος, όλους τους  εθελοντές του ΣΠΑΠ που ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης  και που κάθε φορά αγωνίζονται μαζί μας».

 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.