Μία από τις καλύτερες και πιο συγκινητικές στιγμές του έζησε χθες ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), καθώς δέκα (10) φιλοζωικά σωματεία και δεκάδες εθελοντές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αττικής, επέλεξαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων για να τιμήσουν τον πρόεδρο, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του, για όλα όσα επί χρόνια προσφέρουν στην φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Τα φιλοζωικά σωματεία της Αττικής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απένειμαν τιμητικές βραβεύσεις σε στελέχη του ΠΕΣΥΔΑΠ για την προσφορά του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) στην φροντίδα και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων από το 2002 μέχρι σήμερα, έχοντας περιθάλψει περισσότερα από 40.000 ζώα.

Συγκεκριμένα βράβευσαν τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ και ιδρυτή του ΔΙΚΕΠΑΖ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, τον αντιδήμαρχο Κορυδαλλού και υπεύθυνο του ΔΙΚΕΠΑΖ Μιχάλη Ευθυμιάδη, τον γενικό γραμματέα ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργο Κατσαντώνη και τον συντονιστή του ΔΙΚΕΠΑΖ Κυριάκο Αρμέντζο. Επίσης με ξεχωριστή πλακέτα, τίμησαν και τους εργαζόμενους του ΔΙΚΕΠΑΖ, όχι μόνο για την πολυετή προσφορά τους στα αδέσποτα ζώα, αλλά και για την πρόσφατη διακριτή συμβολή τους στη διάσωση δεκάδων ζώων που τραυματίστηκαν, στις μεγάλες φωτιές που έπληξαν το καλοκαίρι την Αττική.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Κορυδαλλού, με πρωτοβουλία του Φιλοζωικό Σωματείο Πειραιά «Πρωτοβουλία για τα Αδέσποτα», των εθελοντών του Δήμου Αχαρνών, του φιλοζωικού Σωματείου «Αδέσποτη Ελπίδα», του Ζωοφιλικού και Περιβαλλοντικού Σύλλογος Περάματος, των Αδέσποτων Εθελοντών Μοσχάτου – Ρέντη, των Εθελοντών Σαρωνικού, του Σωματείου «Φιλόζωων Χαλανδρίου», του Φιλοζωικού Συλλόγου Σαλαμίνας «Κ.Α.Ρ.Δ.Ι.Α.», τους Φιλόζωους Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και τους Εθελοντές Φιλόζωους Κορυδαλλού.

Στην χθεσινή εκδήλωση ήταν παρόντες, εκτός από ένα πλήθος φιλόζωων και ευαισθητοποιημένων πολιτών από ολόκληρη την Αττική και πολλοί εκπρόσωποι του δημόσιου βίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών οργανώσεων.

Ανάμεσά τους ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος και η βουλευτής του Μέρα 25 Φωτεινή Μπακαδήμα, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαγεωργίου, η εντεταλμένη στον εθελοντισμό περιφερειακή σύμβουλος, Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Α. Αραπατζής, η αντιδήμαρχος Πειραιά A. Καρακατσάνη, η αντιδήμαρχος Περάματος Φ. Γκλεζάκου, η αντιδήμαρχος Νίκαιας Τ. Ιωαννίδου, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γ. Γκόγκος, η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού Μ. Κατσάνου, ο τομεάρχης αθλητισμού της Ν.Δ. Β. Αδαμόπουλος και πολλοί άλλοι.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Πειραιά, Σοφία Χαλικιά,  μία προσωπικότητα που με το ήθος, την ανιδιοτέλεια και τους συνεπείς αγώνες της , έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση από το σύνολο των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης τόνισε «Για μένα είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή να παραλαμβάνω αυτόν τον δημόσιο έπαινο από τα χέρια της κα Χαλικιά» και αναφέρθηκε εν συντομία στο χρονικό της ίδρυσης και της πορείας του ΔΙΚΕΠΑΖ από το 2002 μέχρι σήμερα, αλλά και στους στόχους που έχουν τεθεί για το μέλλον, όσον αφορά την ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας στα αδέσποτα ζώα.    

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.