Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών Φώτη Κουρμούση, διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το θέμα της άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης όπως δείχνει ο μεγάλος αριθμός μελών του ΕΕΘ που την παρακολούθησε, ήταν «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες».

Τα μέλη του Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία αμέσως μετά την τοποθέτηση του Ειδικού Γραμματέας να θέσουν ερωτήματα:

  • για το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τη ρύθμιση και την απαλλαγή οφειλών – παροχή 2ης ευκαιρίας

  • τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπου προβλέπεται και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 240 δόσεις

  • τη ρύθμιση οφειλών μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων

Αρκετές ερωτήσεις είχαν ως περιεχόμενο ζητήματα δυσλειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής αίτησης για ένταξη στις ρυθμίσεις, με τον κ. Κουρμούση να συνιστά στους ερωτήσαντες, να διαβάσουν πολύ καλά τα βήματα υποβολής της σχετικής αίτησης.

Στην τηλεδιάσκεψη τον κ. Κουρμούση πλαισίωσαν και στελέχη της Ειδικής Γραμματείας ώστε να βοηθήσουν στην πιο ολοκληρωμένη απόδοση των απαντήσεων. 

Ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα και τους συνεργάτες του για την συνεχή ενημέρωση σε θέματα αρμοδιότητας τους, που απασχολούν τους επαγγελματίες μέλη του ΕΕΘ.

Η εκδήλωση εκτός από την ψηφιακή πλατφόρμα zoom, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming από το κανάλι του ΕΕΘ στο YouTube και από τη σελίδα του στο Facebook.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.