Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προχωράει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Πεύκης-Λυκόβρυσης «Ο ΤΑΛΩΣ» για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων της Κρήτης, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρωτοβουλία της Ακαδημίας Εθελοντισμού και του Εθνικού Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης HELPHELLAS που σε συνεργασία με τον ΙΔΑΦΚ συλλέγουν από όλη την Ελλάδα τέτοια είδη.

 Τα προτεινόμενα είδη για συνεισφορά είναι: 

  • Τρόφιμα που δε χρειάζονται ψυγείο (γάλατα, ρύζι, ζάχαρη, λοιπές κονσέρβες)

  • Παιδικές τροφές, κρουασάν

  • Χαρτιά τουαλέτας, χαρτοπετσέτες, υγρά μαντηλάκια, είδη ατομικής υγιεινής, πάνες.

  • Σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες, υποστρώματα, υπνόσακους (sleeping bags) σε αρίστη κατάσταση

  • Εμφιαλωμένα νερά

  •  Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ασπιρίνες κ.λπ.)


Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»  (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου, Πεύκη)  την Παρασκευή (1/10) και το Σάββατο (2/10) τις 10π.μ. ως τις 3 μ.μ. 

Η συλλογή της βοήθειας πανελλαδικά θα γίνει τη Δευτέρα (4/10), και την Τετάρτη (6/10) θα αποσταλεί στην Κρήτη απ' ευθείας στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων στα σεισμόπληκτα χωριά.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει μια μακρά παράδοση στην εθελοντική προσφορά. Όπως κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη οι υπηρεσίες μας ενεργοποιούνται προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα.   Καλώ λοιπόν τους συμπολίτες τις επόμενες ημέρες να προσφέρουν τα τρόφιμα και τα άλλα είδη που μας έχουν υποδειχθεί για τους σεισμοπλήκτους, ώστε να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.