Στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Πειραιά το οποίο ανήκει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης μαζί με στελέχη της ΟΝΝΕΔ και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο. Εκεί, συναντήθηκαν με μέλη του δυναμικού του λιμενικού, με στόχο να συνομιλήσουν για την απαιτητική καθημερινότητά τους, καθώς και τις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να στηρίζουν πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της οικονομικής ζωής, αλλά και της ασφάλειας του τόπου.

Στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Πειραιά μας υποδέχθηκαν οΥπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Πλοίαρχος ΛΣ Μυτιληναίος Ιωάννης, ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Πλοίαρχος ΛΣ Βασιλακούδης Διαμαντήςκαι ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πειραιά (Τζελέπη) Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γιαννιώτης Αριστοτέλης.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αναφέρθηκαν στην ουσιαστική στήριξη που παρέχει το λιμενικό στην πολιτεία, αλλά και τη στήριξη της πολιτείας στο λιμενικό σώμα, ενώ ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί των στελεχών του Λιμενικού και τα ζητήματα που τους απασχολούν σε επίπεδο καθημερινότητας, καθώς και η ανάγκη για περαιτέρω αναβάθμιση των μέσων και του εξοπλισμού τους.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε με το πέρας της συνάντησης: «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και φίλο Παύλο, όσο και τα μέλη της, για τη σημερινή τους επίσκεψη. Η αναγνώριση της προσφοράς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή που όλον αυτόν τον καιρό σηκώνει στην πλάτη του ένα τεράστιο βάρος, νύχτα και μέρα, 24 ώρες το 24ωρο  είναι σημαντική. Διότι ισχυρό Λιμενικό σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σημαίνει προσφορά σε όλα τα επίπεδα. Από την καταπολέμηση της παρανομίας στα νερά και τις ακτές μέχρι την προστασία των κατοίκων στα νησιά. Με την ευκαιρία της σημερινής σας επίσκεψης θέλω για άλλη μια φορά ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να είμαι ξεκάθαρος: Σε πείσμα όλων όσων θέλουν να πλήξουν τα στελέχη του Λιμενικού, ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα, που είναι και σύνορα της ΕΕ. Να γνωρίζετε ότι αυτό το εθνικό μας καθήκον θα το συνεχίσουμε. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με ανθρωπιά αλλά και ξεκάθαρο πλαίσιο θα εμποδίζουμε πάντα αυτούς που θέλουν να εργαλειοποιήσουν δυστυχισμένους ανθρώπους, για να παίξουν γεωπολιτικά παιχνίδια».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ευχαριστώντας τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο για την παρουσία του λέγοντας πως «Είναι μεγάλη μας χαρά να μας υποδέχεται από μια τόσο σημαντική θέση ευθύνης ένα ιστορικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του: «Το λιμεναρχείο Πειραιά αποτελεί την καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Το Λιμενικό Σώμα με την άοκνη προσπάθεια των στελεχών του καθημερινά στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό, μεριμνά για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους και συμβάλει στην εξιχνίαση σοβαρών εγκλημάτων. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο τους και τους οφείλουμε απεριόριστο σεβασμό καθώς είναι εκείνοι που καθημερινά σώζουν εκατοντάδες ζωέςπροστατεύοντας τα σύνορα της χώρας μας, τα οποία αποτελούν και τα σύνορα ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εντός και εκτός Ελλάδας να διασπείρει ψεύδη και συκοφαντίες για τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αλλά και την πολιτική της χώρας μας σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής Απόστολος Γούτας, ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γακόπουλος, ο αν. Γενικός Διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Νίκος Κρικέλας, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Α’ Πειραιώς Αντώνης Μοραντζής και η Τομεάρχης ΟΝΝΕΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κλαίρη Σταματοπούλου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.