Με έναν ιδιαίτερο τρόπο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού της Τσεχίας Πετρ Φιάλα. Κι αυτό επειδή ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν, που διαγνώστηκε με κοροναϊό την περασμένη εβδομάδα, προχώρησε στον διορισμό του Πετρ Φιάλα μέσα από ένα κουτί που είχε δημιουργηθεί από πλεξιγκλάς.

Ο πρόεδρος έφτασε με αναπηρικό καροτσάκι από το προσωπικό του νοσοκομείου, που φορούσε ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν στην Τσεχία, οι νοσούντες με κοροναϊό οφείλουν να μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων. 

Ο Ζέμαν διαγνώστηκε με κοροναϊό μετά από νοσηλεία σε εντατική θεραπεία Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Ο 77χρονος για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί αναπηρική καρέκλα, καθώς πάσχει από διαβήτη. 

Ο νέος πρωθυπουργός είναι ο κεντροδεξιός Πετρ Φιάλα, που ηγείται πεντακομματικού μπλοκ, που διαθέτει τις 108 από τις 200 έδρες της Κάτω Βουλής, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις υπέβαλε την παραίτησή του που έγινε δεκτή από τον Ζέμαν στις 11 Νοεμβρίου.

Η Τσεχία καταγράφει καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναγκάστηκε την Πέμπτη να προχωρήσει σε νέα μέτρα, όπως όπως το κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ και όλων των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.