Η παράσταση «Πατρίδες» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Τάσου Αλατζά, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης το Καλοκαίρι του 2019, από τη θεατρική ομάδα “άλλη πλευρά” του Ο.Α.Π.Π.Α., Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 η παράσταση επαναλήφθηκε στο Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων του Δήμου Ζωγράφου με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό. 

Μετά από πρόσκληση του Π.Ε.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η παράσταση εντάσσεται στο χειμωνιάτικο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πεύκης και θα παιχτεί στις 14 Νοεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου – Πεύκη) στις 20:00


Η παράσταση:

Στο έργο «Πατρίδες» ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας αντιμετωπίζουν το θέμα του μετανάστη. Όχι τον μετανάστη όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς, αλλά όπως ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του.

Οι συγγραφείς συγκέντρωσαν αυθεντικό υλικό από διάφορες πηγές και στήσανε ένα έργο «ντοκουμέντο», όπου δεν γράψανε ούτε μια λέξη επινοημένη από αυτούς. Διάλεξαν αποσπάσματα από πραγματικές μαρτυρίες Ελλήνων και ξένων μεταναστών και έστησαν μια βιογραφία.

«... δεν είναι ο χώρος που μας χωρίζει απ' την πατρίδα αλλά ο χρόνος. Ο χρόνος μας ξενιτεύει. Και ο νόστος μένει πάντα όνειρο ανεκπλήρωτο. Είμαστε όλοι μετέωροι σε έναν κόσμο παράλογο και ακατανόητο. 

Είμαστε όλοι μετανάστες.»




Θεατρική Ομάδα «άλλη πλευρά» του Ο.Α.Π.Π.Α. 

Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης


Συντελεστές:

Διασκευή, σκηνοθεσία, φωτισμοί, σκηνικά, μουσική επιμέλεια:

Τάσος Αλατζάς

Σχεδιασμός και εκτέλεση φωτισμών:

Μιχάλης Κάρλος

Παίζουν:

Εύη Αγγελοπούλου, Βερονίκ Ζωγράφου, Κατερίνα Καλιμικεράκη, 

Ναυσικά Καραμούζη, Βαγγελιώ Κονδάκη-Καραμέτου, Κωνσταντίνος Κριεζής,

 Γαλήνη Λεονδή, Οδυσσέας Μανουσαρίδης, Παναγιώτης Μοσχόπουλος,

 Τάνια Παπαϊωάνου, Λίλη Σκούρτη, Χριστίνα Φράγκου.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.