Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου στέλνει ο Δήμος Ιλίου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από την ανακάλυψη της θεραπευτικής ινσουλίνης το 1921.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και για τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες το Δημαρχείο Ιλίου θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα, με στόχο την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα, την ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και την ανάγκη να ληφθεί άμεσα δράση για την Πρόσβαση στη Φροντίδα για τον Διαβήτη, που είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2021-2023.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Έναν αιώνα μετά την ανακάλυψή της, η ινσουλίνη και άλλα θεμελιώδη συστατικά της φροντίδας του διαβήτη παραμένουν απρόσιτα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που τα χρειάζονται, γεγονός που έχει επιδεινωθεί με το ξέσπασμα της πανδημίας. Τα άτομα με διαβήτη χρειάζονται συνεχή φροντίδα και υποστήριξη για τη διαχείριση της κατάστασής τους και την αποφυγή επιπλοκών. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που ζητούν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τώρα, με την ελπίδα η επέτειος των 100 χρόνων να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για ουσιαστική αλλαγή στα δεκάδες εκατομμύρια άτομα που ζουν με διαβήτη και τα εκατομμύρια ακόμη που κινδυνεύουν».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.