Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για τον κορωνοϊό - larissanet.gr

Συνολική αποτίμηση της διαχείρισης της πανδημίας έως σήμερα και περιγραφή του οδικού χάρτη μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να περιλαμβάνει το σημερινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του, που θα μεταδοθεί πιθανότατα το απόγευμα, θα περιγράψει τη στρατηγική της κυβέρνησης που βασίζεται σε τρεις άξονες: την ενίσχυση του ΕΣΥ, την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και την τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ο πρωθυπουργός είναι προσηλωμένος σε αυτή τη στρατηγική, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και ταυτόχρονα να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών. Για αυτό, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα δώσει  έμφαση στα όσα έγιναν για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να διαβεβαιώσει ότι θα μείνει όρθιο για να παράσχει φροντίδα σε όποιον το έχει ανάγκη.
«Οχι» σε μοντέλο Αυστρίας από την κυβέρνηση

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει με απόλυτο τρόπο ότι δεν θα ληφθούν μέτρα τύπου Αυστρίας, κλείνοντας με εμφατικό τρόπο την όποια συζήτηση υπήρξε το προηγούμενο διάστημα. «Τα Χριστούγεννα θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όμως η οικονομία και η κοινωνία θα παραμείνουν ανοιχτές για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί», αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός. Έτσι, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα παραμείνουν εκτός των κλειστών χωρών και τους επόμενους μήνες. Προς το παρόν, το μοντέλο που επιλέχθηκε δείχνει να λειτουργεί και υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να είμαστε ήδη ή να πλησιάζουμε στην κορύφωση του πανδημικού κύματος και σταδιακά ο αριθμός των κρουσμάτων θα αρχίσει να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Έμφαση στους εμβολιασμούς

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης, προκειμένου να θωρακιστεί η κοινωνία και το σύστημα υγείας. Θα εκφράσει την ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση. Ειδική αναφορά θα γίνει στους πολίτες άνω των 65 ετών και την ανάγκη να κάνουν την αναμνηστική δόση, καθώς είναι πιο ευάλωτοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει ότι η τρίτη δόση θα είναι προϋπόθεση για την ανανέωση του ψηφιακού πιστοποιητικού, σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά τη συμπλήρωση του εξαμήνου.
Με ανοιχτή την οικονομία

Παράλληλα, θα εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι σε αυτό το περιβάλλον να μείνει ανοιχτή η οικονομία προκειμένου να στηριχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τυχόν περαιτέρω περιορισμοί θα έβαζαν σε κίνδυνο την πολιτική ενίσχυσης των εισοδημάτων σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων, όπως αυτή στον τομέα της ενέργειας

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.